Marchesi Antinori on yksi Italian arvostetuimmista viinitaloista, jonka historia ulottuu yli kuuden vuosisadan – ja 26. sukupolven – taakse. Vuodesta 1385 asti Antinorin perhe on vaalinut viininvalmistuksen perinteitä, ja heidän nimensä on tänä päivänä synonyymi laadulle ja innovatiivisuudelle.
Antinori yhdistää toscanalaisen käsityötaidon moderniin viininvalmistukseen, luoden viinejä, jotka ovat löytäneet paikkansa niin viinikeräilijöiden kellareista kuin juhlapöydistäkin.
Monimuotoisuutta toscanalaisesta terroirista
Antinorin viinit kumpuavat Toscanan monimuotoisesta terroirista, jossa eri ilmasto-olosuhteet ja maaperät tarjoavat täydellisen pohjan laadukkaiden viinien tuotannolle. Talo on erityisen tunnettu toscanalaisista klassikoistaan kuten Villa Antinori, alunperin Chianti-viini, joka sai nimensä vuonna 1928 perheen villan mukaan. Ikoninen Tignanello loi 50 vuotta sitten supertoscanalaisen käsitteen ja käynnisti Toscanan viinirenessanssin. Jokainen viini kertoo oman tarinansa, yhdistäen paikallisen perinteen ja Antinorin ainutlaatuisen näkemyksen.
Antinorin viinit joulupöytään
Antinorin viinit ovat oivallinen valinta suomalaisen joulupöydän makuihin. Elegantti hapokkuus ja monipuolinen makumaailma täydentävät niin kinkun, laatikoiden kuin riistaruokienkin makuja, tehden niistä täydellisiä kumppaneita joulun ruokapöytään. Näiden viinien parissa maistuu kaikki klassikkoruoat. Viinikellari.com tuo toscanalaiset helmet joulupöytääsi kuratoidun kattauksen voimin.
Viinikellari.com maistelulaatikko
Monteloro Mezzo Bracio 2019
Tämä Riesling-rypäleestä valmistettu viini tulee Firenzen pohjoispuolelta noin 500 metrin korkeudesta Apenniinien juurelta. Erinomainen graavikalan ja mätiruokien kumppani. Viinin raikas hapokkuus tasapainottaa kalapöydän suolaisia ja rasvaisia makuja.
Il Bruciato 2021
Guado Al Tasson tilalta Bolgherista tuleva Cabernet Sauvignonin, Merlot’n ja Syrah’n sekoitus, joka löytää täydellisen parin joulukinkusta ja maksalaatikosta.
Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione 2020
100 % valikoiduista Sangiovese-rypäleistä valmistettu viini tulee Badia a Passignanon luostarin tarhalta. Riistapadat ja tummat liharuoat, kuten hirvipaisti tai karitsanfilee, saavat tästä viinistä elegantin parin. Viini täydentää liharuokien voimakkaita makuja.
Tignanello 2021
Tämä kulttiviini ansaitsee paikkansa joulupöydän kruununa. Yhdistä se joululampaan, poron sisäfileen tai jopa harvinaisempien herkkujen, kuten tryffelirisoton, kanssa.