viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kaupallinen yhteistyö

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Unelmaillallinen syntyy herkullisesta cabernet sauvignonista ja uunissa muhivista lihapullista. Pistä pastakattila porisemaan, lihapullat uuniin ja kaada lasiin Graffigna Elixio Cabernet Sauvignonia.

Intohimoa Italiasta Argentiinaan

Intohimoinen italialainen Santiago Graffigna muutti Argentiinaan vuonna 1870 visionaan perustaa San Juanin alueelle viinitila. Hän perusti alueelle ensimmäiset viinitarhat, ja näin syntyi yksi Argentiinan historiallisimmista viinitiloista. Graffignan tila on säilyttänyt alkuperäisen viininvalmistusfilosofiansa ja tuottaa rohkeita, voimakkaita viinejä tilan 150-vuotista historiaa kunnioittaen. Yksi näistä historiallisista viineistä on Graffigna Elixio Cabernet Sauvignon 2022.

Uunilihapullia, pastaa ja cabernet sauvignonia

Pakkaspäivien ja pimeiden iltojen pelastaja on vuoallinen höyryäviä lihapullia, kattilallinen pastaa ja pullollinen mehevää Graffigna Elixio Cabernet Sauvignon 2022 -punaviiniä. Täyteläinen, herukalla ja kirsikalla leikittelevä viini kietoo syleilyynsä ja pitää otteessaan koko talven.

Graffigna Elixio Cabernet Sauvignon 2022

Alkon tuotenro 1:

Punaviini San Juan
8,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Uunilihapullat

4 annosta, valmistusaika 45 min + 20 min kypsennykseen

Ainekset:
3/4 dl pankojauhoja
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 d oreganoa hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl raastettua parmesaania

Paistamiseen:
2-3 rkl voi-öljyseosta

Kastike:
400 g tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
1. Mittaa pankojauhot ja kerma kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kypsennä se halutessasi pannulla öljytilkassa.
3. Laita valkosipuli, jauheliha, yrtit, suola, pippuri ja juusto kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele tasakokoisia lihapullia.
4. Paista pulliin kaunis väri paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Laita pullat uunivuokaan.
5. Valmista kastike. Sekoita tomaattimurskaan öljy ja mausteet. Kaada pastakastike vuokaan lihapullien päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu pullien koosta. Kääntele pullia muutaman kerran paistamisen aikana.
7. Viimeistele basilikalla ja parmesaaniraasteella. Tarjoa keitetyn pastan ja Graffigna Elixio Cabernet Sauvignon 2022 -punaviinin kanssa.

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

Syksyiseen herkutteluun: hirvipata + Armigero-punaviini

Kaupallinen yhteistyö

14.10.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä