Intohimoa Italiasta Argentiinaan
Intohimoinen italialainen Santiago Graffigna muutti Argentiinaan vuonna 1870 visionaan perustaa San Juanin alueelle viinitila. Hän perusti alueelle ensimmäiset viinitarhat, ja näin syntyi yksi Argentiinan historiallisimmista viinitiloista. Graffignan tila on säilyttänyt alkuperäisen viininvalmistusfilosofiansa ja tuottaa rohkeita, voimakkaita viinejä tilan 150-vuotista historiaa kunnioittaen. Yksi näistä historiallisista viineistä on Graffigna Elixio Cabernet Sauvignon 2022.
Uunilihapullia, pastaa ja cabernet sauvignonia
Pakkaspäivien ja pimeiden iltojen pelastaja on vuoallinen höyryäviä lihapullia, kattilallinen pastaa ja pullollinen mehevää Graffigna Elixio Cabernet Sauvignon 2022 -punaviiniä. Täyteläinen, herukalla ja kirsikalla leikittelevä viini kietoo syleilyynsä ja pitää otteessaan koko talven.
Uunilihapullat
4 annosta, valmistusaika 45 min + 20 min kypsennykseen
Ainekset:
3/4 dl pankojauhoja
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 d oreganoa hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl raastettua parmesaania
Paistamiseen:
2-3 rkl voi-öljyseosta
Kastike:
400 g tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
Valmistusohje:
1. Mittaa pankojauhot ja kerma kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kypsennä se halutessasi pannulla öljytilkassa.
3. Laita valkosipuli, jauheliha, yrtit, suola, pippuri ja juusto kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele tasakokoisia lihapullia.
4. Paista pulliin kaunis väri paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Laita pullat uunivuokaan.
5. Valmista kastike. Sekoita tomaattimurskaan öljy ja mausteet. Kaada pastakastike vuokaan lihapullien päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu pullien koosta. Kääntele pullia muutaman kerran paistamisen aikana.
7. Viimeistele basilikalla ja parmesaaniraasteella. Tarjoa keitetyn pastan ja Graffigna Elixio Cabernet Sauvignon 2022 -punaviinin kanssa.