viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
pizzaviini
Top-viinit

Viiniä ja pizzaa! 5 parasta pizza-viiniyhdistelmää

08.10.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pizza ja viini ne yhteen soppii! Tässä viisi toinen toistaan täydentävää pizza-viiniparia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Pizzan ja viinin yhdistäminen voi nostaa makuelämyksen uudelle tasolle. Margherita saa parikseen kypsän chiantin, joka korostaa pizzan raikkaita makuja. Mausteinen pepperoni-pizza puolestaan saa kumppanikseen intensiivisen zinfandelin, joka tasapainottaa pizzan mausteisuutta. Quattro formaggi -pizza yhdistää juustojen rikkaat maut tammitettuun chardonnayhin, joka tuo yhdistelmään kermaisuutta ja paahteisuutta. Makea ja suolainen havaijin pizza nauttii puolikuivan rieslingin raikkaudesta, kun taas merelliset maut frutti di mare -pizzassa saavat loistavaa vastapainoa raikkaasta sauvignon blancista.

Margherita

Margherita on nerokkaan yksinkertainen! Raikkaan tomaattikastikkeen, mozzarellan ja basilikan yhdistelmää täydentää loistavasti kypsän marjainen ja hapokas punaviini. Valitse Margheritalle Sangiovesesta valmistettua chiantia, sillä se tarjoaa juuri sopivasti hedelmäisyyttä ja yrttistä vivahdetta. Chiantin hento mausteisuus ja maanläheisyys tuovat esiin pizzan puhtaat ja raikkaat maut.

Basciano Chianti Rufina 2021

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Toscana
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Pepperoni

Pepperonipizzan mausteinen ja mehevä makumaailma vaatii rinnalleen täyteläisen, mutta tasapainoisen viinin. Zinfandel on kuin luotu tähän tehtävään: sen runsas marjaisuus, makea mausteisuus ja kevyet tanniinit kietoutuvat täydellisesti pizzan tulisiin ja rasvaisiin makuihin. Viinin intensiivinen hedelmäisyys ja mausteinen lämpö luovat vastustamattoman yhdistelmän pepperonin kanssa.

Gnarly Head Old Vine Zin 2021

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Kalifornia
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Quattro Formaggi

Neljän juuston pizza on rikas ja suolainen makuelämys, joka kaipaa rinnalleen täyteläisen ja hieman paahteisen valkoviinin. Tammitettu chardonnay on juustounelmalle nappivalinta – sen kermaisuus ja hienoinen vaniljaisuus kohtaavat juustojen suolaisuuden ja täyteläisyyden. Viinin kypsä hedelmäisyys luo herkullista tasapainoa juustopizzalle.

Lynx Barrel Fermented Chardonnay 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Kalifornia
13,78 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Havaiji

Kinkun suolaisuus ja ananaksen makeus tekevät Havaijista hauskan ja rohkean yhdistelmän, joka vaatii rinnalleen viinin, jossa on sekä makeutta että raikkautta. Puolikuiva riesling, jossa sitruksinen hapokkuus kohtaa hedelmäisen makeuden, on täydellinen kumppani. Viinin hedelmäiset aromit leikkaavat kinkun rasvaisuutta ja nostavat pizzan makumaailman seuraavalle tasolle.

X-Berg Organic Riesling Feinherb 2023

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Pfalz
17,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Frutti Di Mare

Merenelävien herkät, mutta suolaiset maut loistavat parhaiten, kun niitä säestää raikas ja mineraalinen valkoviini. Sauvignon blanc tuo merellisen pizzan sävyt eloon sen sitruksisella hapokkuudella ja yrttisellä raikkaudella.

Mud House Sauvignon Blanc 2023

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
16,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Lue lisää

5 x Ljubljana – Slovenian pääkaupungin parhaat

08.08.2024 Teksti ja kuvat Ariela Säkkinen

Kysyimme guruilta: unohtumattomin viinimuisto

06.05.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat haastateltavat

Kysyimme guruilta: talven yllättävä viini-ruokayhdistelmä

29.02.2024 Heidi Kleemola + Kuvat haastateltavat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä