Viiniä ja pizzaa! 5 parasta pizza-viiniyhdistelmää

Pizza ja viini ne yhteen soppii! Tässä viisi toinen toistaan täydentävää pizza-viiniparia.

08.10.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Pizzan ja viinin yhdistäminen voi nostaa makuelämyksen uudelle tasolle. Margherita saa parikseen kypsän chiantin, joka korostaa pizzan raikkaita makuja. Mausteinen pepperoni-pizza puolestaan saa kumppanikseen intensiivisen zinfandelin, joka tasapainottaa pizzan mausteisuutta. Quattro formaggi -pizza yhdistää juustojen rikkaat maut tammitettuun chardonnayhin, joka tuo yhdistelmään kermaisuutta ja paahteisuutta. Makea ja suolainen havaijin pizza nauttii puolikuivan rieslingin raikkaudesta, kun taas merelliset maut frutti di mare -pizzassa saavat loistavaa vastapainoa raikkaasta sauvignon blancista.

Margherita

Margherita on nerokkaan yksinkertainen! Raikkaan tomaattikastikkeen, mozzarellan ja basilikan yhdistelmää täydentää loistavasti kypsän marjainen ja hapokas punaviini. Valitse Margheritalle Sangiovesesta valmistettua chiantia, sillä se tarjoaa juuri sopivasti hedelmäisyyttä ja yrttistä vivahdetta. Chiantin hento mausteisuus ja maanläheisyys tuovat esiin pizzan puhtaat ja raikkaat maut.

Pepperoni

Pepperonipizzan mausteinen ja mehevä makumaailma vaatii rinnalleen täyteläisen, mutta tasapainoisen viinin. Zinfandel on kuin luotu tähän tehtävään: sen runsas marjaisuus, makea mausteisuus ja kevyet tanniinit kietoutuvat täydellisesti pizzan tulisiin ja rasvaisiin makuihin. Viinin intensiivinen hedelmäisyys ja mausteinen lämpö luovat vastustamattoman yhdistelmän pepperonin kanssa.

Quattro Formaggi

Neljän juuston pizza on rikas ja suolainen makuelämys, joka kaipaa rinnalleen täyteläisen ja hieman paahteisen valkoviinin. Tammitettu chardonnay on juustounelmalle nappivalinta – sen kermaisuus ja hienoinen vaniljaisuus kohtaavat juustojen suolaisuuden ja täyteläisyyden. Viinin kypsä hedelmäisyys luo herkullista tasapainoa juustopizzalle.

Havaiji

Kinkun suolaisuus ja ananaksen makeus tekevät Havaijista hauskan ja rohkean yhdistelmän, joka vaatii rinnalleen viinin, jossa on sekä makeutta että raikkautta. Puolikuiva riesling, jossa sitruksinen hapokkuus kohtaa hedelmäisen makeuden, on täydellinen kumppani. Viinin hedelmäiset aromit leikkaavat kinkun rasvaisuutta ja nostavat pizzan makumaailman seuraavalle tasolle.

Frutti Di Mare

Merenelävien herkät, mutta suolaiset maut loistavat parhaiten, kun niitä säestää raikas ja mineraalinen valkoviini. Sauvignon blanc tuo merellisen pizzan sävyt eloon sen sitruksisella hapokkuudella ja yrttisellä raikkaudella.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.