viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden viinikoulu
Opi viineistä

Viinikoulun syksy – hyppää mukaan Viinilehden viinikouluihin!

05.09.2024 Anna-Kaisa Karppinrn

Viinilehden Viinikoulujen syyslukukausi starttaa syyskuussa ja jatkuu pitkälle talveen! Hyppää mukaan viinien maailmaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Viinikoulun syksy ihastuttaa Suomen viinimaailmaa odottamattomilla makukokemuksilla, tarjoaa iltojen pimeyteen klassisia herkkuja ja jakaa kosolti viinitietoutta rennolla otteella. Koulun pöydät on katettu runsaasti ja edellisten kausien tapaan yllätyksiä saattaa olla luvassa.

Mikä Viinilehden viinikoulu?

Rento, välitön, asiantunteva

Viinilehden viinikoulun ote on rento ja välitön. Pipo ei kiristä ja pikkurillit pysyvät alhaalla. Viineistä halutaan oppia ja niistä etsitään nautintoa ja kiinnostavia makuja. Joka ilta tarjolla on kuusi huolella valittua, laadukasta klassikkoviiniä. Joskus mopo karkaa käsistä ja viinejä voi olla enemmänkin.

Yli 200 viinikoulua

Viinikoulua vetävät ja sen viinivalinnoista vastaavat kokeneet ammattilaiset. Tunnelmasta ja tasosta huolehtivat viinialan moniottelija Mika Vanne sekä Viinilehden Bouquet Clubin isäntä, viinihörhö Antti Rinta-Huumo.

Missä? Viinikouluillat pidetään kello 17.30 alkaen Helsingissä Hima & Sali -ravintolassa Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1 C.

Heräsikö kysyttävää? Voit olla yhteydessä viinikouluihin liittyvissä asioissa sähköpostitse viinilehti@viinilehi.fi

Syksyn viinikoulut

Ti 24.9. Ylläty viinistä! Aistipitoinen johdatus viineihin HUOM! PVM muuttunut

Viinistä oppii vain maistamalla. Syksyn ensimmäinen Viinikoulu pureutuu viinin maistamisen saloihin. Illan aikana ihmetellään aistien toimintaa ja havainnollistetaan viinin muuttumista kontekstin vaihtuessa. Luvassa on aistittavia yllätyksiä. Kouluilta toimii myös mainiona johdantona viinin ja ruoan yhdistämisen perusteisiin. Tule, aisti ja hämmästy!

Hinta: 59 €, Bouquet Club -jäsenet 49 €

Ma 7.10. Tempranillo yksin ja yhdessä 

Espanjan punainen kansallislajike on huikean monipuolinen. Se tuo hedelmää nuoreen viiniin, mutta kypsyy myös mainiosti. Lisäksi se viihtyy ja ikääntyy loistavasti tammitynnyrissä. Se on myös erinomainen lajike erilaisiin sekoituksiin, joita löytyy monenlaisia ympäri Iberian niemimaata ja kauempaakin. Tempranillon myötä koulussa puhutaan siis myös sekoittamisesta, kypsymisestä ja tammitynnyreistä.

Hinta: 69 €, Bouquet Club -jäsenet 59 €

Ti 29.10. Châteauneuf, Grenache ja GSM

Silkkisen hedelmäinen Grenache on tyylikäs ja oleellinen osa monia maailman tunnettuja viinisekoituksia. Erityisesti Châteauneuf du Papen ja uuden maailman GSM-viinien karisma nojaa Grenachen hienoon hedelmäisyyteen ja tyylikkäisiin tanniineihin. Koulun penkillä maistellaan Grenachen eleganttia rakennetta ja Grenache-pohjaisten sekoitusten runsautta.

Hinta: 69 €, Bouquet Club -jäsenet 59 €

Ke 20.11. Syrah – tummaa huumaa! 

Syksyn tummetessa viinikoulun estradille astuu Syrah, Pohjois-Rhonen ruhtinas. Sen tiiviit, tasapainoisen hapokkaat, tanniiniset, maamaiset ja pippuriset viinit luovat tummasävyisen, syksyisten tunnelman. Syrah on myös viinimaailman hämmästyttävä kameleontti. Ilmasto ja maaperä muokkaavat siitä niin tumman marjaisia, viileän hapokkaita kuin hillomaisen hedelmäisiäkin viinejä. Koulussa on tarjolla monipuolinen kattaus syrah’ta maailman eri kolkilta.

Hinta: 69 €, Bouquet Club 59 €

Ma 9.12. Portit auki 

Väkevien viinien kuningas päättää viinikoulun syyslukukauden. Portin historia on pitkä ja värikäs. Sen valmistustapa on monella tapaa poikkeava ja sen kypsytyspotentiaali on huikea. Portin rypälekirjo on valtava ja rypäleet kasvavat Dourossa, joka on yksi koko viinimaailman hienoimmista viinialueista. Portin tunteminen on siis lähes välttämätöntä. Kaiken tämän lisäksi joulu ei ole joulu ilman Portia. Tule avaamaan joulun Portit.

Hinta: 69 €, Bouquet Club 59 €

Bouquet Club -jäsenenä säästät

Viinilehden Bouquet Clubin jäsenenä maistelet edullisemmin! Bouquet Club on viiniharrastajan klubi täynnä huippuetuja. Bouquet Club -jäsenenä saat Viinilehden viinikoulusta 10 € alennusta, sekä paljon muita etuja ja lisäsisältöjä.

Lue lisää

Viinilehden viinikoulu – kevään viinikoulut ovat täällä!

20.01.2024 Viinilehden toimitus

Viinilehden Viinikoulut ovat palanneet!

14.09.2022 Viinilehden toimitus

Tiesitkö tämän Bourgognesta?

03.02.2018 Mika Vanne

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä