Spicy Margarita – potkua jalapenosta

Raikas klassikko saa kesäistä tulisuutta chilistä ja vie lomamatkalle Meksikon rannoille.

06.08.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Spicy Margarita

3 cl blanco tequilaa
1 cl cointreauta
3 cl limetin mehua
1 cl sokerisiirappia
1/4 jalapeno
jäitä
suolaa
limetin lohko koristeeksi
jalapenokiekkoja koristeeksi

Sokerisiirappi
1 osa sokeria
1 osa vettä

1. Tee lasiin suolareunus: kostuta lasin reuna limetin lohkolla ja pyöräytä reuna lautasella, jossa on suolaa.
2. Murskaa shakerin pohjalle jalapenoa makusi mukaan.
3. Mittaa shakeriin tequila, cointreau, limetin mehu ja sokerisiirappi.
4. Lisää jäitä, sulje shaker ja ravista kylmäksi.
5. Tuplasiivilöi tarjoilulasiin. Koristele jalapenokiekoilla.

Lisää potkua jättämällä jalapenon siemenet juomaan. Vaihtele myös jalapenon määrää oman mieltymyksesi mukaan.

Spicy margarita

 

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.