viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Parhaat terassit
Ilmiöt

Viinilehden terassiopas 2024: 70 x kiehtova terassi

03.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Suomi on täynnä upeita kesäterasseja ja nautintoja onkin mahdoton laittaa paremmuusjärjestykseen. Näissä kesäterasseissa on kuitenkin sitä jotain, joka saa sydämemme sykkimään.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Rentoon menoon

Ravintola Pontus (Helsinki)

Ravintola Pontus notkuu luontevasti Ullanlinnan legendaaristen osoitteiden, KOM-teatterin ja ravintola Sea Horsen, naapurissa. Mutkaton kortteliravintola vetää väkeä mainioilla pizzoillaan, kivalla viinivalikoimallaan ja rennolla asiakaspalvelullaan – ja koko kesän auki olevalla parklett-terassillaan.

Fly AF (Helsinki)

Letkeää musiikkia ja kylmiä juomia. Isot, kadulle aukeavat ikkunat yhdistävät sisätilan ja terassin toisiinsa ja tunnelma on kesäisen keskieurooppalainen.

Seaside Lounge (Helsinki)

Tokoinrannassa sijaitseva ravintola on nykyiseltä nimeltään Seaside Lounge. Töölönlahden upeiden maisemien lisäksi voit katsoa urheilua screeniltä. Huhujen mukaan screenillä pyörivät kesäisin myös elokuvat. Seaside Loungen tapahtumista voit lukea tarkemmin täältä.  Esimerkiksi Beats & Brunch -tapahtumassa lauantaibrunsseja tahdittavat DJ:t.

Kap Terde Hietalahti (Helsinki)

Pyöreä lippakiskaterassi herättää huomion Hietalahden torin kupeessa. Eksoottisen Kap Terden terassilla maistuvat tacot ja kylmä olut. Värikäs terassi ja tunnelmallinen miljöö torin ja meren välillä vetää puoleensa nautiskelijoita iltapäivästä myöhäisiltaan saakka.

Badger Bar (Helsinki)

Korkeavuorenkadun helmi, joka ”toivottaa koirat tervetulleiksi ja sietää ihmisiä”. Hyvällä huumorilla varustettu ja hävikkiä minimoiva ravintola laittaa asiakkaat aina ykköseksi. Luomuviinejä, pienpanimotuotteita ja laadukkaita cocktaileja.

Badger

Let Me Wine -lippakiska (Helsinki)

Karhupuiston lippakiska tarjoilee jälleen toinen toistaan kutkuttelevampia natuviinejä, Way Bakeryn suolaisia ja makeita herkkuja sekä hytkyttävää musiikkia. Let Me Wine Festival kuuluu natuviinien rakastajien kesän kohokohtiin.

Tanssijalan vipatukseen

Mummotunneli (Helsinki)

Legendaarisen Mummotunnelin terassia ympäröivät lukuisat ravintolat, jotka palvelevat päivällä lounasväkeä ja iltaisin juhlijoita. Hyvän fiiliksen DJ:t ja bilebändit vetävät paikalle muitakin kuin mummoja. Pohjoisesplanadilta Aleksille johtavan terassitunnelin ikäraja on 24.

Valkoinen Sali (Helsinki)

Valkoinen Sali on historiallinen, kattokruunujensa loisteesta tunnettu tapahtumapaikka. Harva tietää, että sen sisäpihalle kätkeytyy terassi, missä tapahtumajärjestäjät ja DJ:t nostattavat kesäiltojen tunnelman taivaisiin.

Ääniwalli (Helsinki)

Vallilassa sijaitseva Ääniwalli on vanhassa tehtaassa toimiva keikkapaikka ja baari, joka tunnetaan etenkin elektronisen musiikin tarjonnastaan. Remontoitu klubi on kesäisin open air -bileiden mekka, ja sinne suuntaavat kaikki underground-henkeä fiilistelevät bailaajat.

Uusia tuulia

Toppa (Helsinki)

Alvar Aallon suunnitteleman Sokeripala-rakennuksen ylimpään kerrokseen aukesi keväällä 2024 Toppa-ravintola, jonka yhteydessä toimii baari. Topan avaralta kattoterassilta aukeavat huimat näkymät niin merelle kuin kaupungin kattojen yli.

Toppa

Grand Hansa (Helsinki)

Tämän lähemmäs ydintä ei pääse. Hiljattain auennut Grand Hansa -hotelli sijaitsee vain kivenheiton päässä Stockmannilta. Paikalliset varmasti muistavat hotellin tiloissa ennen sijainneen Virgin Oilin ja sen keskeisen kesäterassin. Kesällä 2024 Grand Hansa avaa uutukaisen terassin Helsingin sykkeeseen.

Drinkit mielessä

Gate H11 (Helsinki)

Kallion sydämessä kahdelle kadulle levittäytyvä kesäterassi hemmottelee cocktailen ystävää. Gate H11 tarjoaa rentoa terassimenoa ja afterwork-tarjouksia.

Gate H11

Gate A21 (Helsinki)

Gate H11:n sisarbaari Helsingin Annankadulla. Gate A21 on loistopaikka etenkin yökyöpeleille, sillä terassin rantatuoleissa voi nauttia drinkeistä puoli kahteen asti.

Bar Blanda (Helsinki)

Tunnelmallinen cocktailbaari Senaatintorin laidalla avaa ovet kesäpuutarhaan. Kesäterassin siimeksessä voi nauttia ravintola Brasan hengessä valmistetuista cocktaileista ja DJ:n taikomasta kesäfiiliksestä.

Trillby & Chadwick (Helsinki)

Torikortteleissa sijaitsevaan cocktailbaariin pitää osata mennä, sillä salakapakka ei kerro tarkkaa sijaintiaan. Huhujen mukaan salaiselta takapihalta saattaa löytyä myös viihtyisä ja suojaisa terassi cocktailien ystävälle.

Pizzalle

Skiffer liuskaluoto (Helsinki)

Kaivopuiston edustalla sijaitsevalla pienellä Liuskaluodolla pääset nauttimaan merellisestä Helsingistä Skifferin tunnelmallisella terassilla. Liuska-pizzat ovat ketjun klassikko. Laineiden liplattaessa maistuu ainakin savustetun suomalaisen kirjolohen, mummonkurkut ja lähialueen kauden kasvikset yhdistävä Itämeri-pizza.

Putte’s Bar and Pizza (Helsinki)

Kalevankadun Putte’s on aina mukana listoilla, kun puhutaan kaupungin parhaista pizzoista. Ravintolan katuterassi huokuu keskieurooppalaista tunnelmaa, ja yksinkertaisen herkullisista pizzoista on mukava nauttia ohikulkevia ihmisiä katsellen.

Aamupalalle

Green Hippo Cafe (Helsinki)

Avokadoleivistään ja täydellisistä smoothie-bowleistaan tunnettu Green Hippo Cafe on vailla vertaansa. Aamupalakombo maistuu kesäterassilla vielä astetta paremmalta. Varsinkin Punavuoren Green Hippo Cafen terassi täyttyy nopeasti aamupalakansan vaeltaessa paikalle.

Way Bakery (Helsinki)

Karhupuiston kupeessa sijaitsevan Way Bakeryn hapanjuurileivät ja leivonnaiset ovat nousseet jo jonkinlaiseen kulttimaineeseen. Kalliolaisleipomon pieni terassi onkin lähes aina täynnä.

The Way

Cafe Iisi, Vallisaari (Helsinki)

Hyppää lauttaan ja laita nokka kohti Helsingin edustalla sijaitsevaa Vallisaarta. Cafe Iisi on kesäinen get away -kohde, kun sielu halajaa pois kaupungin sykkeestä. Seesteisellä saaristolaisterassilla huolet katoavat ja keho saa tarvitsemaansa virtaa.

Cafe Ekberg (Helsinki)

Suomen vanhin leipomo, konditoria ja kahvila ilahduttaa ohikulkijoita Bulevardin varrella. Terassilla maistuu kahvikupponen ja klassikkoleivos katujen vilinää seuratessa.

Flät NO 14 (Helsinki)

Toisella puolella Karhupuistoa sijaitsee Flät NO 14:n parklet-terassi. Täällä aamupalasta voi nauttia ihanasti klo 16 asti, ja myös setin voi koota mieleisekseen sen mukaan, onko enemmän aamiais- vai brunssifiiliksellä.

Flät NO 14

Shoppailun lomassa

Deliberi Keskuskatu (Helsinki)

Vilkkaan Keskuskadun varrella sijaitseva ravintola Deliberi on viihtyisä paikka pysähtyä lasilliselle ja pintxoille, bowliille tai salaatille.

Deliberi

Casa Italia (Helsinki)

Casa Italia tarjoilee italialaista tunnelmaa antipastojen ja italialaisten viinien siivittämänä. Shoppailureissun tai kaupunkikierroksen janonsammuttajana toimii viinien lisäksi Campari. Muista ostaa herkkutiskiltä antipastot myös kotiin!

Gran Delicato (Helsinki)

Kalevankadun ja Albertinkadun kulmassa sijaitseva Gran Delicato on tuonut Helsinkiin välimerellisen tuulahduksen. Helteellä kannattaa ehdottomasti maistaa kahvilan kreikkalaistyylistä jääkahvia. Kreikkalainen kuohuviini houkuttelee palaamaan tavernan puolelle yhä uudelleen.

Fiinimpään fiilikseen

Nokka (Helsinki)

Silloin kun tekee mieli pukeutua parhaimpiin, kannattaa suunnaksi ottaa Nokan terassi Katajanokalla. Valkoiset pöytäliinat ja puhtaisiin makuihin keskittyvä ruokafilosofia tekevät kesäillasta maagisen.

Bistro Bardot (Helsinki)

Bardot’n terassilla huokuu ranskalaisen bistron tunnelma. Terassilla voi nauttia vaikka samppanjaa ja ostereita, kuunnella lintujen laulua ja nauttia maailman menosta.

Boulevard Bar & Seafood (Helsinki)

Miltä kuulostaisi kolmikerroksinen äyriäisvati ja pullo Bourgognen valkoviiniä? No ei pahalta lainkaan. Boulevard Bar & Seafood -ravintolan tyylikkäällä terassilla viihtyy tuoreiden merenelävien ja helmeilevän viileän viinin kanssa pidempäänkin.

Tårget (Turku)

Nauti suositun Tårget-ravintolan tunnelmasta, cocktaileista ja viineistä keskellä kesäistä Turkua. Kesällä mikään ei voita ulkona syömistä!

Ravintola NJK (Helsinki)

Valkosaaressa sijaitsevan kesähuvilan Ravintola NJK on ehdoton kesäklassikko. Tunnelmallinen ja tyylikäs merimiljöö ja näkymät Etelärantaan ja Kauppatorille kruunaavat illalliskokemuksen.

Maakuntamatkaile

Wanha Satama (Kuopio)

Savolaisia herkkuja Kallaveden äärellä. Kesäravintola ja -terassi tarjoilevat kuopiolaista fiilistä, ruokaa ja juomaa.

Sahanlahti resort (Puumala)

Koe rantaloma tänä kesänä Saimaalla. Rantaudu veneellä laituriin, nauti gini-baarin antimista, yövy hulppeasti huvilassa tai koe perinteinen tupaelämys. Järviluonto ei jätä vierailijaa kylmäksi.

Laivalle lomps

Ravintolalaiva Donna (Turku)

Fillaroi jokirantaan ja pysähdy Donnan kannelle nauttimaan virvoittavaa juomaa. Jos tanssijalkaa vipattaa, voit jäädä nauttimaan illasta DJ:n vauhdittamana.

Båt Bar & Terrace (Helsinki) 

Hietalahden rantaan parkkeerattu Båt Bar & Terrace palvelee asiakkaita monessa kerroksessa, niin sisällä kuin ulkona. Tarjolla on muun muassa hodareita ja yakitoreja sekä kesäillassa viilentäviä spritzejä.

Laivaravintola Svarte Rudolf (Turku)

Lounasbuffet, à la carte ja juomat kylmässä. Ympäri vuoden auki oleva laivaravintola puhkeaa kesäisin kukkaan ja on eittämättä yksi Suomen suosituimmista jokilaivoista.

Parhaat-terassit-Svarte-Rudolf

Walrus The Boat (Helsinki)

Pizzaa ja baarituotteita laivaterassilla Hietalahden rannassa. Vanhassa jäänmurtajassa on tunnelmaa ja paatin pizzat ovat maistamisen arvoisia. Aurinkoisella ilmalla näkymät eivät tästä parane.

The Old Man And The Sí (Helsinki)

Halkolaituriin parkkeerattu kuunari Jan Mayen ja sen The Old Man And The Sí -baari pitävät huolta tunnelmannälkäisistä ja cocktailinjanoisista. Täällä fiilis on aina katossa: parhaat istumapaikat löytyvät kuunarin katolta.

Flying Dutch (Helsinki) 
Pitkänsillanrannassa sijaitseva ravintolalaiva on kasvanut vuosien saatossa klassikoksi. Istu kannella tai maakrapuna terassilla – nostalginen tunnelma on aina taattu.

Majakkalaiva Relandersgrund (Helsinki)

Relandersgrund on Suomen vanhin majakkalaiva. Sen yläkannelta aukevat näkymät Katajanokan historiallisille merimakasiineille sekä Uspenskin katedraalille kruunaavat viilentävät kesäjuomat.

M/S Maria (Helsinki)

M/S Maria on tunnettu ravintolalaiva, joka on vaihtanut laituriaan useampaan otteeseen. Tänä kesänä klassikko löytyy Isoisänsillan kupeesta, Korkeasaaren puolelta Sompasaarta.

Salaisia puutarhoja

Olympia-korttelin Puutarha-terassi (Tampere)

Eurooppalaistyylinen värikäs ja leikkisä tunnelma sisäpihan terassilla tarjoaa puitteet onnistuneelle illalle. Ravintola Muusan herkulliset ruoat ja kylmät juomat pitävät viihtyvyydestä huolen.

Aaltone Bar (Tampere)

Pala Berliiniä Tampereen Tammelassa. Turvallisen tilan ravintola toivottaa tervetulleiksi kaikki paitsi kiusaajat. Vanhan kenkätehtaan sisäpihalla palveleva terassi on seesteinen kesäpiilo keskellä Tampereen sykettä.

Santa Fe (Helsinki)

Santa Fe:n terassi on tuulahdus texmexiä ja vivahdus meksikoa keskellä Helsingin kiireitä. Mansikkamargarita on täällä pop ja sisäpihan rauhassa nautiskelee texmexherkuista pidempäänkin.

Grotesk Summer Terrace (Helsinki)

Erottajalla sijaitseva sisäpihan kesäkeidas, jonne muodostuu jonoa viikonpäivästä riippumatta. Kaupungin parhaat bileet löytyvät aina täältä, ja tiivis kesäterassi nostattaa tunnelman kattoon kahdessa kerroksessa.

Grotesk

Babylon Club & Garden (Helsinki)

Uusrenessanssipalatsin sisäpihalle levittäytyvä terassi Erottajalla on kuin pieni piilotettu puutarhamainen terassi suojaisten jugendrakennusten seinien sisällä. Osittain katetulla terassilla voi nauttia ilta-auringosta ja letkeästä menosta.

Isolla kaavalla – 4 x jättiterassi

Kirkkopuiston terassi (Turku)

Turun Kirkkopuiston terassi on jo parissa vuodessa muodostunut kaupunkilaisten pakopaikaksi kaupungin hälinältä. Terassi on kirjaimellisesti puistossa. Voit valita istumapaikaksesi maton nurmikolta tai suunnata kohti tuoleja ja pöytiä.

Senaatintorin terassi (Helsinki)

Senaatintorin terassi on siirtynyt Senaatintorin keskeltä sen laidalle, ja noin 500-paikkainen terassi toimii Torikortteleiden ravintoloiden näytöslavana. Ravintoloista mukana ovat Sofia Helsinki, Pizzeria Via Tribunali, Valkoinen Sali ja Helsinki Bryggeri.

Senaatintorin terassi

Hietalahden toriterassi (Helsinki)

Hietsun toriterassin kattaus koostuu Hietalahden kauppahallin ravintoloiden ruoka- ja juomatarjonnasta. Yhteisterassille voi siis hyvin mielin hakea minkä tahansa ravintolan herkkuja.

Hietsu

Töölöntorin terassi (Helsinki)

Myös töölöläisravintolat ovat lyöneet hynttyyt yhteen yhteisterassillaan. Toriterassilla toimivat ravintolat B5 Black, Mamma Rosa, Green Hippo ja Tin Tin Tango.

töölöntori

Pyyhe mukaan

Saunaravintola Kuuma (Tampere)

Sauno kaupungin pölyt pois ja pulahda Pyhäjärveen. Saunomisen lisäksi Saunaravintola Kuumassa asiaan kuuluu ruoka, tamperelaisella twistillä tietenkin.

Löyly (Helsinki)

Helsingissä on paljon mahtavia yleisiä saunoja, mutta Löyly on paljon muutakin. Fiilistele pulahduksen jälkeen talon lohikeittoa tai bailaa iltaan asti upeissa maisemissa.

Kahvila Kasinonranta (Helsinki)

Kahvila Kasinonranta Lauttasaari Paviljonki, eli kavereiden kesken Kassari, sijaitsee Lauttasaaren uimarannalla. Kahvilan tunnelmallisella terassilla maistuvat suolaiset ja makeat pikkuherkut, salaatit ja jäätelöt. Ilmaiset rantatuolit ja aurinkovarjot houkuttelevat vieraat viettämään koko päivän rannalla.

Allas Sea Pool (Helsinki)

Ui, sauno, treenaa, syö ja juo – ja käy välissä vaikka keikalla tai joogassa. Kauppatorin kupeessa sijaitsevalla Allas Sea Poolilla onnistuu tämä kaikki.

Klassikot

Kulttuuritehdas Korjaamo (Helsinki)

Vanha ratikkahalli Töölössä kätkee sisälleen suuren ja vehreän Kulttuuritehdas Korjaamon sisäpihaterassin. Sieltä voit viileän tullen poiketa vaikka ratikkamuseoon, leffateatteriin tai ihailemaan taidenäyttelyä.

Teurastamo (Helsinki)

Teurastamo on yksi Helsingin klassikkoalueista kesän viettoon. Alueelta löytyy ravintoloiden ja terassien lisäksi muun muassa tislaamo, grillipaikka sekä vaihtuvia kesätapahtumia ja -aktiviteetteja.

Teurastamo

Mattolaituri (Helsinki)

Tälle Mattolaiturille ei kannata ottaa mattoja mukaan. Sen sijaan aurinkolasit, aurinkovoide ja kylmän roseeviinin kiilu silmissä on suotavaa.

Kappeli (Helsinki)

Jo kolmella vuosisadalla pystyssä ollut Kappeli on monipuolinen ravintolakokonaisuus, johon kuuluu baari, kahvila, ravintola, kellarin juhlatilat ja terassi. Espan puiston siimeksessä onkin ihana nauttia kahvilan ja ravintolan antimista.

Kappeli

Elite (Helsinki)
Perinteinen töölöläisravintola, jossa on rauhallinen tunnelma ja historian havinaa. Terassi on houkutteleva pakopaikka keskustan hälinästä.

Birgitta Hernesaari (Helsinki)

Birgitassa fiilis on kuin lomakohteessa. Rantatuolit, katseissa siintävä Itämeri ja moderni puuarkkitehtuuri yhdistettynä hyvään fiilikseen ja merelliseen tunnelmaan on ehdoton kesän kohokohta!

Kämp Bar (Helsinki)

Esplanadin puiston varrella sijaitsevalla klassikkohotellilla on varmasti yksi kaupungin kauneimmista terasseista. Shoppailureissun lomassa pysähtyminen Kämp Barin terassille lasilliselle samppanjaa on lähes pakollista.

Näkymien perässä

Lucy in the Sky (Espoo)

Lucy in the Sky, eli kavereiden kesken Lucy, tarjoaa modernia bistroruokaa 80 metrin korkeudessa. Neljään ilmansuuntaan avautuvat lasiseinät tarjoavat läpileikkauksen pääkaupunkiseutua parhaimmillaan: Nuuksion kansallispuiston, Helsingin urbaanin keskustan ja ikonisen suomalaisen saariston.

Periscope (Tampere)

Vaikuttavat näkymät Pyhäjärven ylle, kattoterassi, kattava juomalista ja jaettavia, alusta loppuun asti käsityönä tehtyjä annoksia… Voiko Tampereella mustanmakkaran lisäksi muuta toivoa?

Periscope-Vilma-Kyrkkö

Alexis (Helsinki)

Alexis on Ravintola Albinan iloinen pikkusisko. Kattoterassin näkymät aukeavat Vallilan kattojen ylle. Jos diggaat urbaaneista kattobileistä, tämä on the place to be.

Loi Loi Rooftop (Helsinki) 

Konepajalla sijaitseva Loi Loi Rooftop tarjoaa kasuaalia aasialaista ja jaettavaa ruokaa. Illallisajan loputtua alkavat yömyöhäreiden juhlat aina aamuun asti.

Hotelli Tornin Ateljee Bar (Helsinki) 

70 metrin korkeudessa sijaitseva klassikko sai viimeisimmän remontin yhteydessä toisen kerroksen. Nykyään Ateljee Bar tarjoaa näkymien ja juomien lisäksi aamiaista kattojen yllä.

Monkey Rooftop Bar (Helsinki)

Kolmeen ilmansuuntaan avautuva kattobaari on tunnettu cocktaileistaan ja DJ-illoistaan. Nauti näkymistä ja viileistä virvokkeista.

Monkey-Rooftop

10. kerros (Helsinki)

Näköalaravintola Helsingin keskustassa. Funkkistyylinen ravintola uudistui muutama vuosi sitten, ja huikeista näkymistä pääsee nauttimaan ruoan tai lasillisen ääressä niin sisällä kuin ulkona.

Katajanokka Rooftop Terrace & Lounge (Helsinki)

Katajanokalla sijaitseva cocktailbaari Beaky Basterd palvelee drinkinnälkäisiä myös kattojen yllä. Bob W Katajanokan tiloissa sijaitseva Rooftop Terrace & Bar on vuokrattavissa lisäksi yksityistilaisuuksiin. Juomapuolesta vastaa Beaky Basterd.

Walo Rooftop Bar (Turku)

Walo on Turun ensimmäinen kattoterassi. Sen keidasmaisessa sylissä kaupunkinäkymistä saa nauttia pikkutunneille asti.

Walo

Bistro O Mat Hakaniemi (Helsinki)

Bistro O mat Hakaniemi avautui syyskuussa 2023 Hakaniemen Lyyra-korttelin 9.kerrokseen. Uutuutta kiiltävän rakennuksen kattoravintolan terassilta näkymät yli merellisen Hakaniemen ovat henkeäsalpaavat. Sesonkiruokaa kotimaisista raaka-aineista valmistava ravintola kutsuu terassille niin syömään kuin juomaankin.

Lue lisää

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Kannucocktailit: Limoncello Spritz ja Italialainen jäätee

16.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä