Clement Pierlot, Pommeryn kellarimestari
”Samppanja taitaa olla ainoa viini, johon liittyy tälläinen kontrasti luksuksen ja arjen välillä. Mielikuva samppanjasta liittyy aina juhliin ja merkittäviin tapahtumiin. Juomme sitä häissä ja syntymäpäivillä. Se linkittyy myös ruokakulttuuriin yhdistettynä hienojen annosten kanssa. Minulle luksusta on se, että saamme kasvattaa viinirypäleitä. Teemme viinejä suurella intohimolla ja niin hyvin kuin osaamme, mutta olemme riippuvaisia luonnosta. Ajattelen rypäleitä lahjana luonnolta – se on minulle luksusta.”
Caroline Latrive, Champagne Deutzin kellarimestari
”Perinteisesti ihmiset mieltävät samppanjan usein juhlajuomaksi. Samppanjan valmistusprosessi on kuitenkin tarkkaa ja teknistä maataloustyötä. Samppanja valmistetaan hyvin perinteisin menetelmin. Sen valmistusprosessi alkaa viinitarhasta. Kiinnitämme paljon huomiota yksityiskohtiin ja kestävän kehityksen edistämiseen viinitilalla. Viinin sekoitus, maistaminen ja kellarissa kehittyminen vievät paljon aikaa. Itse näen samppanjan sekä gourmet-juomana että maataloustuotteena ja kiinnostavana parina niin lounaan kuin illallisen kanssa.”
Odilon de Varine, Gossetin kellarimestari ja varatoimitusjohtaja
”Samppanja ei ehkä enää ole luksustuote samalla tavalla kuin ennen, sillä nykyisin on mahdollista löytää hyvää samppanjaa edulliseen hintaan. Ennen samppanjaa juotiin vain hyvin erityisissä tilaisuuksissa – se oli kallis ja harvinainen viini. Nyt tilanne on toisenlainen, ja samppanja on halvempaa ainakin siihen nähden, kuinka paljon työtä sen taustalla on. Se on hyvin työstetty viini. Samppanjaan käytetyt rypäleet ovat maailman kalleimpia, ja ne kaikki kasvatetaan vain tällä pienellä rajatulla alueella. Samppanja on siis hyvin erityinen viini, mutta mielikuva siitä luksustuotteena on muuttunut. Minulle samppanja on muistutus siitä, että jokaista hetkeä on syytä juhlistaa.”