Järjestä burger-bileet!

Talviviikonloput huutavat hemmottelua! Armigero Barbera d'Asti Superiore 2021 ja karitsaburger on kombo, jonka ääressä mieli lepää.

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Karitsaburger
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Houkutteleva italiaano

Armigero Barbera d’Asti Superiore 2021 on täyteläisen mehevä, boysenmarjainen tyylilyyli Piemontesta. Neljän tähden tumma ja tuhti viini ilahduttaa purevien pakkasten keskellä keskitäyteläisillä, lämminhenkisillä aromeillaan.

Armigero Barbera d’Asti Superiore 2021 on Roberto Sarotto Estates -viinitilan taidonnäyte. Roberto Sarotto Estates on piemontelainen perheyritys, joka yhdistää paikallisia traditioita ja moderneja innovaatioita. Armigero Barbera d’Asti Superiore 2021 -viinin rypäleet kerätään 150-250 metrin korkeudesta, Nizza Monferraton kylää ympäröiviltä rinteiltä.

Burger + punkku = ❤️

Armigero Barbera d’Asti Superiore 2021 -punaviinin muhevan marjainen makumaailma on täydellinen yhdistelmä meheville karitsaburgereille. Sahrami-aiolilla, marinoidulla punasipulilla ja korianterilla twistatut hampurilaiset ovat rentouttavan viikonlopun helppoa ja herkullista tarjottavaa. Kutsu ystävät kylään, korkkaa herkullinen italialainen punaviini ja kata pöytään mehevät burgerit.

Karitsaburger

Karitsaburgeri

4 annosta, valmistusaika 45 min

Ainekset:
200 g (luomu)karitsan jauhelihaa
300 g (luomu)possun jauhelihaa
suolaa
mustapippuria

Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli (keskikokoinen)
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Sahrami-aioli:
1 ps (0,5g) sahramia
2 tl vettä
2 rkl turkkilaista jogurttia
6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi:
4 viipaletta cheddarjuustoa
4 hampurilaissämpylää
1 ruukku korianteria
4 jääsalaatin lehteä

Valmistusohje:
1. Sekoita karitsan ja possun jauhelihat. Muotoile taikinasta neljä pihviä ja jätä huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
2. Kuori sipuli. Leikkaa kokonaisesta sipulista mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuita kiekkoja. Laita sipulikiekot lautaselle, pirskottele päälle valkoviinietikka, suola ja sokeri. Anna maustua noin 15 min.
3. Valmista aioli. Sekoita sahrami ja 2 tl vettä. Sekoita sahramivesi, turkkilainen jogurtti, majoneesi ja kuorittu, hienoksi raastettu valkosipulinkynsi sileäksi kastikkeeksi.
4. Kuumenna grilli ja paista pihvejä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes sisälämpötila on noin 54 astetta. Nosta pihvi pois grillistä, mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Aseta lopuksi cheddarviipaleet pihvien päälle ja anna sulaa hetki. Kuumenna sämpylöitä grillissä molemmin puolin.
6. Kokoa hampurilainen. Sivele alasämpylälle ruokalusikallinen aiolia ja laita päälle salaatinlehti. Nosta sämpylälle seuraavaksi pihvi, marinoitua punasipulia, ruokalusikallinen aiolia ja neljäsosa korianterin lehdistä. Voitele kansi aiolilla ja sulje hampurilainen.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.