Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

Kuohuviini on juhlava seuralainen niin pikkujouluissa kuin uudenvuoden kemuissa. Mutta miten poksauttaa pullo tyylikkäästi? Katso vinkit videolta.

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Sabrage
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Korkkaa pikkujoulukausi ja avaa samppanjapullo tyylillä! Napoleonin ratsuväeltä peritty sabrage eli sabre à champagne on viihdyttävä tapa avata pullo samppanjaa.

Sabrage

Ranskankielinen termi tarkoittaa samppanjapullon avaamista sapelilla tai miekalla. Poksahtava avaustapa vaatii viiniltä tarpeeksi painetta, jotta katkeavan kaulan lasinsirpaleet eivät päädy viiniin.

Samppanjapullon paine on korkeampi kuin muiden kuohuviinien, joten turvallisuussyistä avattavaksi kannattaa valita aito samppanja. Rohkeimmat kokeilevat pullon avaamista viinilasilla tai vaikkapa kirveellä.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.