viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Barolo ja riistakäristys
Kaupallinen yhteistyö

Klassikot syyskauden ruokapöytään: baroloa ja riistakäristystä

Kaupallinen yhteistyö

11.10.2023 Viinilehden toimitus

Barolo ja riistakäristys ovat kuin lämmin sisäinen villapaita, joka lämmittää syksyn viimassa.

Klassikkobaroloa klassikoiden rakastajille

Miltä kuulostaisi klassikkoviini, joka ei rasita lompakkoa liikaa? Loistavan hinta-laatusuhteen Pico Maccario Barolo 2019 jää varmasti vakiorepertuaariin – eikä suotta, sillä sille on paikkansa monenlaisissa tilanteissa. Loistava ruokaviini on täydellisimmillään 16-asteisena tarjoiltuna ja maistuu vielä ruoan jälkeen seurustellessakin. Pico Maccarion viiniperheen veljesten Pico ja Vitaliano Maccarion upea taidonnäyte on valmistettu Piemonten kulttirypäleestä Nebbiolosta ja sen taustalla vaikuttavat vuosisataiset perinteet.

Syksyn ruokapöytään

Syksyisessä ruokapöydässä maistuvat satokauden kasvikset, riista ja tummat maut. Pico Maccario Barolo 2019 on herkullinen yhdistelmä tummille liharuoille ja eritoten riistalle. Tummia marjoja, nahkaa, mineraalisuutta ja tammea uhkuva viini on erinomainen pari syksyiselle klassikkoruoalle, riistakäristykselle.

Pico Maccario Barolo 2019

Barolo

Pico Maccario Barolo 2019 on ikäisekseen poikkeuksellisen kypsä ja tasapainoinen. Runsaiden mutta pehmeiden tanniinien taustalla maistuu karhunvatukan, vadelman ja puolukan vivahteita. Hento tammisuus tuo mausteisuutta keskitäyteläiseen, kukkeaan ja tasapainoisen kypsään viiniin. Tuoksun salmiakkisuus ja yrttisyys tekevät viinistä herkullisen kokonaisuuden.

Lisää viini ostoskoriin!

Parita tälle: riistakäristys

Barolo ja riistakäristys

Ainekset:
25 g kuivattuja (tai 1 l tuoreita) suppilovahveroita
vettä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
50 g voita

600–700 g hirvi- tai riistakäristyslihaa
1 ½  tl suolaa
2 tl katajanmarjoja
½  tl mustapippuria
2 tl sinappia
2 dl olutta
n. 2 dl vettä tai lihalientä

Valmistusohje:
1. Laita sienet likoamaan haaleaan veteen tai puhdista ja paista tuoreet sienet voissa.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppu pannulla pehmeäksi pienessä määrässä voita ja siirrä pataan.
3. Lisää voita pannulle ja ruskista kohmeinen käristysliha parissa erässä kauniin ruskeaksi. Laita liha pataan, lisää mausteet, nesteet ja valutetut sienet (tai paistetut tuoreet sienet).
4. Anna ruoan hautua hiljalleen, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Vinkki! Tarjoa reilusti voilla höystetyn puikulamuusin, puolukoiden ja pikkelöidyn punasipulin kanssa.

Lue lisää

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Syksyiseen herkutteluun: hirvipata + Armigero-punaviini

Kaupallinen yhteistyö

14.10.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä