Klassikkobaroloa klassikoiden rakastajille
Miltä kuulostaisi klassikkoviini, joka ei rasita lompakkoa liikaa? Loistavan hinta-laatusuhteen Pico Maccario Barolo 2019 jää varmasti vakiorepertuaariin – eikä suotta, sillä sille on paikkansa monenlaisissa tilanteissa. Loistava ruokaviini on täydellisimmillään 16-asteisena tarjoiltuna ja maistuu vielä ruoan jälkeen seurustellessakin. Pico Maccarion viiniperheen veljesten Pico ja Vitaliano Maccarion upea taidonnäyte on valmistettu Piemonten kulttirypäleestä Nebbiolosta ja sen taustalla vaikuttavat vuosisataiset perinteet.
Syksyn ruokapöytään
Syksyisessä ruokapöydässä maistuvat satokauden kasvikset, riista ja tummat maut. Pico Maccario Barolo 2019 on herkullinen yhdistelmä tummille liharuoille ja eritoten riistalle. Tummia marjoja, nahkaa, mineraalisuutta ja tammea uhkuva viini on erinomainen pari syksyiselle klassikkoruoalle, riistakäristykselle.
Pico Maccario Barolo 2019
Pico Maccario Barolo 2019 on ikäisekseen poikkeuksellisen kypsä ja tasapainoinen. Runsaiden mutta pehmeiden tanniinien taustalla maistuu karhunvatukan, vadelman ja puolukan vivahteita. Hento tammisuus tuo mausteisuutta keskitäyteläiseen, kukkeaan ja tasapainoisen kypsään viiniin. Tuoksun salmiakkisuus ja yrttisyys tekevät viinistä herkullisen kokonaisuuden.
Parita tälle: riistakäristys
Ainekset:
25 g kuivattuja (tai 1 l tuoreita) suppilovahveroita
vettä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
50 g voita
600–700 g hirvi- tai riistakäristyslihaa
1 ½ tl suolaa
2 tl katajanmarjoja
½ tl mustapippuria
2 tl sinappia
2 dl olutta
n. 2 dl vettä tai lihalientä
Valmistusohje:
1. Laita sienet likoamaan haaleaan veteen tai puhdista ja paista tuoreet sienet voissa.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppu pannulla pehmeäksi pienessä määrässä voita ja siirrä pataan.
3. Lisää voita pannulle ja ruskista kohmeinen käristysliha parissa erässä kauniin ruskeaksi. Laita liha pataan, lisää mausteet, nesteet ja valutetut sienet (tai paistetut tuoreet sienet).
4. Anna ruoan hautua hiljalleen, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Vinkki! Tarjoa reilusti voilla höystetyn puikulamuusin, puolukoiden ja pikkelöidyn punasipulin kanssa.