Eteläafrikkalainen KWV – kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa maailmaa

KWV tarjoaa niin lajike- kuin sekoiteviinien ystävälle maukkaan näköispainoksen Etelä-Afrikan monipuolisesta viinitarjonnasta – ja luotettavaa laatua pullosta toiseen.

04.09.2023 Viinilehden toimitus

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Taidolla tehtyjä viinejä syksyn ruokapöytään

KWV (Ko-operatiewe Wijnbouwers Vereniging van Zuid-Afrika) on monelle suomalaiselle tuttu tuottaja, joka ilahduttaa tasalaatuisilla – ja laatuun nähden oivan hintaisilla – käyttöviineillään. Etelä-Afrikan Paarlin alueella sijaitsevista tuotantotiloista lähtee maailmalle herkullisen hedelmäisiä ja rypälelajikkeitaan tyylipuhtaasti ilmentäviä valko- ja punaviinejä, jotka sopivat yhtä lailla sellaisenaan maisteltaviksi kuin alkusyksyn ruokapöytään. Parita esimerkiksi padoille ja sieniruoille, syksyisiä kalaruokia unohtamatta.

KWV

Vakavasti vastuullinen

Eteläafrikkalaisten viljelijöiden yhteenliittymänä vuonna 1918 aloittaneesta KWV:stä on sittemmin kehkeytynyt kestävän kehityksen ja sosiaalisen vastuunsa vakavasti ottava pörssiyritys, joka lukeutuu maan merkittävimpiin viinintuottajiin.

Laaja ja luotettava sopimusviljelijäverkosto Etelä-Afrikan parhailla viinialueilla takaa sen, että KWV-viinit voidaan valmistaa kunkin alueen tyyppiominaisuuksia ilmentävistä laaturypäleistä. Monien viljelijöiden kanssa KWV on tehnyt yhteistyötä jo sukupolvien ajan.

KWV

Lajikeviinejä, blendejä ja sekoittamisfilosofiaa

Talon helposti lähestyttävissä, rypäleiden uniikkeja kasvuolosuhteita heijastavissa sekoiteviineissä kiteytyy se, että kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Useammasta lajikkeesta – kuten Cabernet Sauvignonista, Merlot’sta ja Shirazista – tehdyt viinit kuvastavat tätä sekoittamisfilosofiaa, mutta yhtä lailla se viitoittaa talon lajikeviinien valmistusta.

”Yli 400 sopimusviljelijätarhalta tulevat rypäleet antavat meille mahdollisuuden luoda viinejä, joissa maistuu Etelä-Afrikan parhaiden maaperien mosaiikki”, toteaa KWV:n Justin Corrans. Maan 350–900 miljoonaa vuotta vanha maaperä lukeutuu viinimaailman vanhimpiin.

KWV

KWV:n lajikeviinien herkullisuuden salaisuus on siis taiten tehty sekoittaminen. Kun eri alueiden erilaisissa mikroilmastoissa kasvaneiden rypäleiden mehut sekoitetaan keskenään, syntyy viini, joka parhaimmillaan maistuu vivahteikkaammalta ja moniulotteisemmalta kuin yhden alueen rypäleistä valmistettu.

Esimerkiksi KWV Classic Collection -sarjan Chardonnay-valkoviinissä Swartlandin alueen chardonnay täydentyy muilla Western Capen ala-alueiden viineillä. Pelkästään viime vuoden aikana KWV:n pullotteet nappasivat yli 300 voittoa viinikilpailuista.

Maista ainakin nämä

Ja tutustu koko KWV:n Alko-valikoimaan täältä.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.