viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja rapukääretorttu
Kaupallinen yhteistyö

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti Perrier-Jouët Champagne Brut ja rapukääretorttu ovat kesäillan taianomaisin kombo.

Rakkaudesta samppanjaan!

Perrier-Jouët tunnetaan laadukkaiden kupliensa lisäksi upeista, luontoa kunnioittavista ja art nouveau -tyylisistä samppanjapulloistaan. Perrier-Jouët Champagne Brut on samppanjatalon perustajien Pierre-Nicolas Perrierin ja Rose-Adélaïde Jouëtin taidonnäyte, jossa näkyy heidän intohimonsa taidetta, luontoa ja samppanjaa kohtaan. Nämä intohimon kohteet ovat periytyneet sukupolvelta toiselle ja nykyään upeiden samppanjoiden takana seisoo kellarimestari Sevrine Frerson.

Viinilehden Vuoden samppanja ja rapukääretorttu

Kauniiden pullojen sisällä kuplii laatujuomaa. Perrier-Jouët Champagne Brut palkittiin Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalilla, ja tyylikkäitä kuplia on palkittu myös kansainvälisesti. Täyden viiden tähden samppanja on saanut Viinilehdeltä myös luonteikas viini -maininnan.

Perrier-Jouët Champagne Brut

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
65,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Kesäisiin juhliin ja taianomaisiin hetkiin

Suomen kesä on kuin tehty leveän hedelmäiselle ja hennon paahteiselle Perrier-Jouët Champagne Brutille. Kuplat ja kesä ovat erottamaton yhdistelmä, varsinkin kun puhutaan ihanista kesäjuhlista ja lämpimistä suvi-illoista. Perrier-Jouët Champagne Brut on herkullinen makuhermoja kutkuttavana aperitiivina tai ruokapöydän moniottelijana, varsinkin kala- ja äyriäisruokien kanssa. Onpa pulloa nähty myös laiturinnokkapiknikillä ja polkupyörän korissa hiekkatiellä.

Taianomaisissa hetkissä Perrier-Jouët Champagne Brut on ehdoton ykkösvalinta. Miltä kuulostaisi syötävillä kukilla ja versoilla koristeltu rapukääretorttu ja lasillinen sopivan viileää, veden kielelle nostavaa samppanjaa?

Rapukääretorttu

Viinilehden Vuoden samppanja -hopemitalisti ja rapukääretorttu

12 annosta, valmistusaika 45 min + vetäytyminen 8 h
munaton

Ainekset:
500 g katka- tai jokirapuja
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl piparjuuritahnaa
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 sitruuna
1 tl suolaa
(mustapippuria)

Torttupohja:
15 viipaletta paahtoleipää
1 ½ dl kalalientä

Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl maitoa (tai kermaa)
½ tl suolaa
sitruunankuorta raastettuna

Koristeluun:
katkarapuja, kirjolohenmätiä, versoja tai ituja, syötäviä kukkia

Valmistusohje:
1. Valmista täyte. Hienonna ravut ja ruohosipuli. Raasta sitruunasta kuori (ota talteen, käytä kuorrutukseen) ja purista mehu.
2. Mausta ranskankerma sitruunamehulla. Lisää joukkoon ravut, ruohosipuli ja piparjuuritahna. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
3. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois. Levitä tuorekelmua pöydälle. Asettele leipäviipaleet (3 x 5 viipaletta) kelmulle limittäin ja aavistuksen päällekkäin.
4. Kostuta leipälevy jäähtyneellä kalaliemellä. Kauli leipälevyä hieman tasaisemmaksi, jotta rullaaminen on helpompaa.
5. Levitä täyte pohjan päälle. Rullaa kakku kelmun avulla. Käännä saumapuoli alas. Kiristä torttu tiiviiksi paketiksi kelmun avulla. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
6. Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto maidolla. Sekoita sileäksi, lisää tarvittaessa maitoa. Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.
7. Levitä kuorrute rapukääretortun pintaan.
8. Koristele torttu katkaravuilla, mädillä, yrteillä, versoilla ja kukilla kesäiseksi.

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä