Huippulaatua yksinoikeudella
Miltä kuulostaisi viini, jota valmistetaan yksinoikeudella vain Suomen markkinoille? Corvers Kauter R3 Riesling Reserve Organic 2021 on huippuviini, jossa kohtaavat hapokkuus, mineraalisuus ja hedelmäisyys – ja se on toden totta suunniteltu ja valmistettu erityisesti suomalaisille viininrakastajille. Tyylikkäässä viinissä yhdistyvät upea rakenne ja raikkaus. Se valittiinkin Viinilehden Vuoden valkoviiniksi vuonna 2022.
Palkitun tuottajan rypäleet poimitaan Rheingaun viinialueen parhailta palstoilta. Viini valmistetaan hitaasti ja hellävaraisesti. Lopputuloksena on intensiivinen, tasapainoinen ja tyylikäs huippuriesling.
Kesäjuhlien luottokumppani
Kesä, juhlat ja riesling – kolmen kopla, joka ilahduttaa vuodesta toiseen. Tarjoile kesän juhlissa herkullista peltipiirakkaa jokirapu-lohitäytteellä ja parita sille sen makumaailmaa täydentävä riesling. Corvers Kauter R3 Riesling Reserve Organic 2021 on nappivalinta kala- ja äyriäisruoille. Vege täyttää piirakan porkkanalla ja tofuskagenilla, sillä tämä riesling rakastaa myös kasviksia. Nappaa eväät matkaan laiturin nokkaan tai valmista tarjottavat pitopöytään. Tällä yhdistelmällä et voi mennä metsään!
Yhden pellin rapu-lohipiirakka
15 annosta, valmistusaika 30 min + 2 h paistamiseen ja jäähtymiseen
Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
150 g voita
1 muna
5-6 rkl vettä
Täyte:
6 dl kuohukermaa
3 munaa
300 g gruyere-juustoa
2 tl fenkolinsiemeniä
1 sitruunan raastettu kuori
Jokirapu-lohitäyte:
200 g jokiravunpyrstöjä suolaliemessä
200 g graavilohta
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 rkl dijonsinappia
1 dl tilliä hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
100 g punamangoldia tai babypinaatinlehtiä
1 sitruuna
Valmistusohje:
1. Valmista piirakkataikina. Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauhot ja suola. Paloittele joukkoon voi. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Voit valmistaa taikinan halutessasi myös käsin.
2. Lisää muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi.
3. Kääräise taikinapallo tuorekelmuun ja nosta kylmään puoleksi tunniksi.
4. Kauli taikina leivinpaperiarkille ohueksi levyksi ja nosta reunalliselle uunipannulle. Nosta taikinan reunat uunipannun reunoille.
5. Tee täyte. Sekoita kulhossa kerma ja munat.
6. Raasta juusto ja sekoita kerma-munaseokseen. Mausta fenkolinsiemenillä ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
7. Kaada seos pohjataikinan päälle.
8. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.
9. Valuta jokiravunpyrstöt. Viipaloi graavilohi. Sekoita ranskankerman joukkoon dijonsinappi, tilli- ja ruohosipulisilppu.
10. Leikkaa piirakka annospaloiksi. Lusikoi paloille ranskankermaseosta. Nostele päälle jokiravunpyrstöjä ja graavilohiviipaleita.
11. Huuhtele punamangoldin lehdet lävikössä kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Heittele piirakan päälle punamangoldin lehtiä.
12. Koristele sitruunasta leikatuilla viipaleilla ja halutessasi hienonnetulla tillillä.
Vinkki: Paista piirakka edellisenä päivänä. Täytä ja koristele vähän ennen tarjoilua. Voit myös nauttia piirakan sellaisenaan ilman jokirapu-lohitäytettä.