Champagne Cocktail
sokeripala
Angostura Bitteriä
samppanjaa
koristeeksi sitruunan kuorta
1. Kastele sokerikuutio Angostura Bitterillä ja tiputa huilumalliseen kuohuviinilasiin.
2. Kaada päälle samppanjaa ja koristele huolellisesti pestyllä sitruunankuorella.
Château de Chambord
2 cl giniä
2 cl Chambord-likööriä
1 cl sitruunamehua
0,5 cl vaniljasiirappia*
kuohuviiniä
1. Mittaa cocktail shakeriin kaikki raaka-aineet paitsi kuohuviini.
2. Ravista jäiden kanssa ja siivilöi lasiin. Pidennä kuohuviinillä ja lisää laseihin iso jääpala.
*vaniljasiirappi:
Noin 2 dl
2 dl sokeria
2 dl vettä
vaniljatanko
1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan.
2. Lisää kattilaan sokeri, vesi ja vaniljatanko. Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes sokeri sulaa ja seos alkaa kuplia.
3. Keitä siirappia miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
4. Jäähdytä ja säilö puhtaaseen lasipulloon tai -purkkiin.
Vinkki! Oikaise ja osta vaniljasiirappi valmiina. Käytä loppusiirappi viikonlopun herkkukahveihin.