viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vaihtelua joulupöytään: Bardolino ja kurpitsagnocchit
Kaupallinen yhteistyö

Vaihtelua joulupöytään: mehevä italialainen punaviini ja kurpitsagnocchit

Kaupallinen yhteistyö

06.12.2021 Viinilehden toimitus

Kaipaatko vaihtelua perinteisiin jouluruokiin? Hillomaisen mehevä Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2020 ja maukkaat kurpitsagnocchit tuovat väriä ja modernia raikkautta joulupöytään.

Modernia jouluruokaa

Italialainen klassikkoviini ja koukuttavat gnocchit ovat tämän joulun hitti. Garda-järven läheltä, Bardolinon alueelta tuleva Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2020 on kevyt, nuorekas ja eloisan marjainen punaviini, joka sopii mainiosti joulun ruokapöytään. Vaihtelua perinteisille jouluruoille tuovat kurpitsagnocchit ruskistetulla voilla.

Punaviiniä sävyttää hieno savuisuus ja makumaailmassa on kepeää marjaisuutta ja punaherukan ja hapankirsikan aromimaailmaa. Viini on loistokumppani joulun kasvisruoille, välipäivien pizzoille ja uudenvuoden pastoille ja risotoille. Hyvin viilennettynä viini loistaa rasvaisen kalan kanssa, joten testaa myös rohkeasti graavilohen kanssa.

Klassikoille klassikkoa

Jos ruokapöytääsi koristavat perinteisemmät jouluruoat, yhdistä joulukalkkuna ja kevyt, lempeän marjainen Pasqua Villa Borghetti Valpolicella Classico 2020. Veneton Valpolicellan alueen viini on oiva pari vaalealle lihalle ja mehevyytensä ansiosta sujahtaa upeasti jouluisten mausteiden makupariksi.

Kurpitsagnocchit ja ruskistettu voikastike

Vaihtelua joulupöytään: Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2020 ja kurpitsagnocchit

4 annosta, 1 h 15 min

Ainekset:
noin 500 g kurpitsaa (3 dl kurpitsasosetta)
1 rkl öljyä
2 jauhoista perunaa (keskikoko)
vettä (perunoiden keittämiseen)
1 keltuainen
noin 3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl raastettua parmesaania
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Salvia-voikastike:
100 g voita
noin 10 salvianlehteä
1/2 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
vettä ja suolaa gnocchien keittämiseen
öljyä gnocchien paistamiseen
raastettua parmesaania

Valmistusohje:
1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet. Lohko ja kuori kurpitsa.
2. Pane lohkot uunipellille, sipaise öljyllä ja paahda 200-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 25 minuuttia.
3. Kuori, keitä perunat. Survo kypsät perunat.
4. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tai survimella ja ota kulhoon 3 dl sosetta gnoccheja varten.
5. Lisää kurpitsasoseen joukkoon perunasurvos ja anna jäähtyä.
6. Lisää kurpitsasoseeseen keltuainen, parmesaani, mausteet sekä sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä, juuri ja juuri muovailtava taikina. Sekoita mahdollisimman vähän, älä vaivaa taikinaa.
7. Ota noin kolmannes taikinasta kerrallaan hyvin jauhotetulle työpöydälle. Pyörittele pala tangoksi kevyin liikkein. Leikkaa tanko terävällä veitsellä parin sentin paloiksi. Jatka, kunnes koko taikina on leivottu gnoccheiksi.
8. Keitä gnocchit useassa erässä runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaa. Nosta pois reikäkauhalla.
9. Valmista kastike. Paahda voi kasarissa vaalean pähkinän ruskeaksi. Lisää salvianlehdet ja kuumenna hetki. Mausta voi sitruunalla ja ripauksella suolaa sekä pippuria.
10. Paista kurpitsagnoccheja ennen tarjoamista öljyssä pannulla sen verran, että niihin tulee kaunis ruskea pinta.
11. Annostele kurpitsagnocchit kuumennetuille lautasille ja lusikoi päälle salvia-voikastiketta. Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania. Kaada lasiin Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2020 -punaviiniä ja nauti ihanasta yhdistelmästä.

Lue lisää

Angelo Negro – vastuullinen viiniperhe

27.05.2024 Heidi Kleemola + kuva Sanna Lehto

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä