Modernia jouluruokaa
Italialainen klassikkoviini ja koukuttavat gnocchit ovat tämän joulun hitti. Garda-järven läheltä, Bardolinon alueelta tuleva Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2020 on kevyt, nuorekas ja eloisan marjainen punaviini, joka sopii mainiosti joulun ruokapöytään. Vaihtelua perinteisille jouluruoille tuovat kurpitsagnocchit ruskistetulla voilla.
Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2020
9,98 €
0,75 l
Punaviiniä sävyttää hieno savuisuus ja makumaailmassa on kepeää marjaisuutta ja punaherukan ja hapankirsikan aromimaailmaa. Viini on loistokumppani joulun kasvisruoille, välipäivien pizzoille ja uudenvuoden pastoille ja risotoille. Hyvin viilennettynä viini loistaa rasvaisen kalan kanssa, joten testaa myös rohkeasti graavilohen kanssa.
Klassikoille klassikkoa
Jos ruokapöytääsi koristavat perinteisemmät jouluruoat, yhdistä joulukalkkuna ja kevyt, lempeän marjainen Pasqua Villa Borghetti Valpolicella Classico 2020. Veneton Valpolicellan alueen viini on oiva pari vaalealle lihalle ja mehevyytensä ansiosta sujahtaa upeasti jouluisten mausteiden makupariksi.
Pasqua Villa Borghetti Valpolicella Classico 2020
13,99 €
0,75 l
Kurpitsagnocchit ja ruskistettu voikastike
4 annosta, 1 h 15 min
Ainekset:
noin 500 g kurpitsaa (3 dl kurpitsasosetta)
1 rkl öljyä
2 jauhoista perunaa (keskikoko)
vettä (perunoiden keittämiseen)
1 keltuainen
noin 3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl raastettua parmesaania
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Salvia-voikastike:
100 g voita
noin 10 salvianlehteä
1/2 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
vettä ja suolaa gnocchien keittämiseen
öljyä gnocchien paistamiseen
raastettua parmesaania
Valmistusohje:
1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet. Lohko ja kuori kurpitsa.
2. Pane lohkot uunipellille, sipaise öljyllä ja paahda 200-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 25 minuuttia.
3. Kuori, keitä perunat. Survo kypsät perunat.
4. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tai survimella ja ota kulhoon 3 dl sosetta gnoccheja varten.
5. Lisää kurpitsasoseen joukkoon perunasurvos ja anna jäähtyä.
6. Lisää kurpitsasoseeseen keltuainen, parmesaani, mausteet sekä sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä, juuri ja juuri muovailtava taikina. Sekoita mahdollisimman vähän, älä vaivaa taikinaa.
7. Ota noin kolmannes taikinasta kerrallaan hyvin jauhotetulle työpöydälle. Pyörittele pala tangoksi kevyin liikkein. Leikkaa tanko terävällä veitsellä parin sentin paloiksi. Jatka, kunnes koko taikina on leivottu gnoccheiksi.
8. Keitä gnocchit useassa erässä runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaa. Nosta pois reikäkauhalla.
9. Valmista kastike. Paahda voi kasarissa vaalean pähkinän ruskeaksi. Lisää salvianlehdet ja kuumenna hetki. Mausta voi sitruunalla ja ripauksella suolaa sekä pippuria.
10. Paista kurpitsagnoccheja ennen tarjoamista öljyssä pannulla sen verran, että niihin tulee kaunis ruskea pinta.
11. Annostele kurpitsagnocchit kuumennetuille lautasille ja lusikoi päälle salvia-voikastiketta. Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania. Kaada lasiin Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2020 -punaviiniä ja nauti ihanasta yhdistelmästä.