Elegantit ja raikkaat Alsacen rieslingit ovat usein täyteläisempiä kuin muiden alueiden kanssasisaret. Viinit pursuavat hienovaraisia hedelmäisiä aromeita, sitruksia, persikkaa ja päärynää. Alueen rieslingeissä on myös tyypillisesti kukkaisia aromeita, hentoja mausteita sekä terroirin tuomaa herkkää mineraalisuutta.
Viiden tähden tyyliniekat
Paul Blanck Riesling Schlossberg Grand Cru 2017
49,79 €
0,75 l
Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2020
20,98 €
0,75 l
Domaine Rieflé Grand Cru Steinert Riesling 2015
38,90 €
0,75 l
Jääkellarin lohta ja eleganttia rieslingiä
Kalapöydän kuningas on lohi, ja nyt se pääsee kylpyyn jääkylmään suolaliemeen. Tarjoile jääkellarin lohen kanssa mätiä, smetanaa ja sipulia. Kaada lasiin tyylikästä alsacelaista rieslingiä hyvin viilennettynä. Varaudu santsikierrokseen, tämä yhdistelmä on joulun suosikki!
Jääkellarin lohi
Ainekset:
1 l vettä
1 dl hienoa merisuolaa
2 rkl sokeria
1 kg lohifileetä
Tarjoiluun:
smetanaa
sipulisilppua
mätiä
ruohosipulia
saaristolaisleipää
Valmistusohje:
1. Kiehauta kattilassa 5 dl vettä. Lisää suola ja sokeri. Sekoittele, kunnes ne liukenevat.
2. Ota kattila pois liedeltä. Lisää loppu vesi (5 dl). Anna seoksen ensin viilentyä huoneenlämpöiseksi. Lisää muutama jääpala, niin jäähtyminen nopeutuu. Peitä kelmulla, nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä muutama tunti.
3. Laita lohi nahkapuoli ylöspäin vuokaan. Kaada kylmä liemi päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna maustua muutama tunti. Käännä kala nahkapuoli alaspäin ja anna maustua 1 vrk.
4. Nosta kala liemestä, ja huuhtele juuri ennen tarjoilua. Taputtele kuivaksi talouspaperilla.
5. Leikkaa kala viipaleiksi. Tarjoa esimerkiksi smetanan, sipulin, mädin, ruohosipulin ja leivän kanssa joulupöydässä.