Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kalapöytä on joulun ja talven juhlien tyylikäs aloitus. Elegantit alsacelaiset rieslingit ja keveät, suussa sulavat kalat kruunaavat yhdessä illallisen. Kokeile jääkellarin lohen ja raikkaan rieslingin herkullista yhdistelmää.

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Jääkellarin lohi ja 3 x Alsacen riesling
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Elegantit ja raikkaat Alsacen rieslingit ovat usein täyteläisempiä kuin muiden alueiden kanssasisaret. Viinit pursuavat hienovaraisia hedelmäisiä aromeita, sitruksia, persikkaa ja päärynää. Alueen rieslingeissä on myös tyypillisesti kukkaisia aromeita, hentoja mausteita sekä terroirin tuomaa herkkää mineraalisuutta.

Viiden tähden tyyliniekat

[viinikortti id=”581361″ arvio=”” hintalaatu=””]
[viinikortti id=”589660″ arvio=”” hintalaatu=””]
[viinikortti id=”522009″ arvio=”” hintalaatu=””]

Jääkellarin lohta ja eleganttia rieslingiä

Kalapöydän kuningas on lohi, ja nyt se pääsee kylpyyn jääkylmään suolaliemeen. Tarjoile jääkellarin lohen kanssa mätiä, smetanaa ja sipulia. Kaada lasiin tyylikästä alsacelaista rieslingiä hyvin viilennettynä. Varaudu santsikierrokseen, tämä yhdistelmä on joulun suosikki!

Jääkellarin lohi

Jääkellarin lohi ja 3 x Alsacen riesling

Ainekset:
1 l vettä
1 dl hienoa merisuolaa
2 rkl sokeria
1 kg lohifileetä

Tarjoiluun:
smetanaa
sipulisilppua
mätiä
ruohosipulia
saaristolaisleipää

Valmistusohje:
1. Kiehauta kattilassa 5 dl vettä. Lisää suola ja sokeri. Sekoittele, kunnes ne liukenevat.
2. Ota kattila pois liedeltä. Lisää loppu vesi (5 dl). Anna seoksen ensin viilentyä huoneenlämpöiseksi. Lisää muutama jääpala, niin jäähtyminen nopeutuu. Peitä kelmulla, nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä muutama tunti.
3. Laita lohi nahkapuoli ylöspäin vuokaan. Kaada kylmä liemi päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna maustua muutama tunti. Käännä kala nahkapuoli alaspäin ja anna maustua 1 vrk.
4. Nosta kala liemestä, ja huuhtele juuri ennen tarjoilua. Taputtele kuivaksi talouspaperilla.
5. Leikkaa kala viipaleiksi. Tarjoa esimerkiksi smetanan, sipulin, mädin, ruohosipulin ja leivän kanssa joulupöydässä.

Lue lisää Alsacen viineistä:

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.