Moët & Chandon -viinitila on tunnettu tyylikkäistä ja laadukkaista samppanjoistaan. Vuosisatojen saatossa viinitalo on kasvanut Euroopan hovien suosikkituottajasta maailmanlaajuiseksi korkealuokkaisten samppanjoiden valmistajaksi. Yli tuhannen hehtaarin viinitarhat Montagne de Reimsissä, Côte des Blancsissa, Vallée de la Marnessa, Sézannessa ja Aubessa takaavat laadukkaat Pinot Noir -, Pinot Meunier – ja Chardonnay-rypäleet, joista valitaan parhaat jokaista käyttötarkoitusta varten.
Talven juhlien tyylikkäin kuohuva
Kuiva, hapokas ja hennon paahteinen Moët & Chandon Impérial Brut -samppanja on upean harmoninen ja laadukas. Se on monipuolinen ruokasamppanja illallispöytään, mutta valloittaa myös aperitiivina. Parhaimmillaan se on juhlakauden pikkusyötävien kanssa ja hyvässä seurassa skoolattuna. Valmista herkullisia poromoussetäytteisiä puikulaperunoita ja kaada lasiin tyylikkäillä kuplilla varusteltua, kypsän omenaista ja hennon mineraalista samppanjaa.
Poromousse-puikulat
24 kpl
Valmistusaika 45 minuuttia
gluteeniton, munaton
Ainekset:
12 puikulaperunaa (isoa)
öljyä
suolaa
Porotäyte:
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 prk (200 g) tuorejuustoa
150 g pororouhetta
1 ruukku ruohosipulia
mustapippuria
Koristeluun:
karpaloita
ruohosipulisilppua
Valmistusohje:
1. Tee porotäyte hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin, jotta se ehtii maustua ja paksuuntua. Sekoita ranskankerma tuorejuustoon. Lisää joukkoon pororouhe ja silputtu ruohosipuli, mausta mustapippurilla.
2. Pese puikulat hyvin karkealla harjalla. Puolita perunat pitkittäin. Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille, sipaise leikkuupinnat öljyllä ja mausta perunat ripauksella sormisuolaa.
3. Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa juuri ja juuri kypsiksi, noin 30 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä haaleiksi.
4. Lusikoi tai pursota täyte perunoiden päälle. Viimeistele ruohosipulisilpulla ja karpaloilla
5. Tarjoile tyylikkään Moët & Chandon Impérial Brut -samppanjan kanssa.