Elämän ja viinin ei tarvitse olla liian vakavaa! Siksi Black Tie by Pfaff -viinin herkullista makumaailmaa korostaa pilke silmäkulmassa suunniteltu etiketti, joka kertoo, että tämä viini on myös juhlissa kuin kotonaan.
Viini tulee Alsacesta Ranskan pienimmältä viinialueelta, jossa tehdään klassisten lajikeviinien lisäksi myös rentoja ja herkullisia blendejä eli sekoiteviinejä. Black Tie by Pfaff 2020 on yksi ensimmäisiä alsacelaisia viinejä, jossa yhdistetään useita alueelle tyypillisiä lajikkeita. Riesling-lajikkeen raikkaus ja Pinot Gris’n runsaus tekevät Black Tie by Pfaff 2020 -viinistä kypsän sitruksisen ja mausteisen.
Black Tie by Pfaff 2020
14,98 €
0,75 l
Kalojen ja sushin hersyvä luottokumppani
Black Tie by Pfaff 2020 on hauska tuliainen illanistujaisiin ja kruunaa kaveriporukan yhteisen kokkailuillan rennolla asenteellaan – herkullisesta mausta tinkimättä. Hyvin viilennettynä viini kantaa koko illan seurusteluviinistä ruokapöytään saakka.
Kokeile eksoottisen hedelmäistä, keveän parfyymistä ja sitruksisen raikasta Black Tie by Pfaff 2020 -valkoviiniä erilaisten kala- ja äyriäisruokien kanssa sekä mausteisten ruokien kumppanina. Olisiko tässä se etsimäsi täydellinen sushiviini? Vai kokkaisitko sittenkin viinin seuraksi helposti valmistuvia mätisipsejä ja rapunäkkäreitä?
Mätisipsejä, rapunäkkäreitä ja pirteää, raikasta valkoviiniä
Mätisipsit
noin 30 kpl
Valmistusaika 20 minuuttia
munaton
Ainekset:
½ prk (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) smetanaa
150 g mätiä
1 ps (150 g) ruis- tai kaurasipsejä
1 punasipuli hienonnettuna
ruohosipulisilppua
mustapippuria myllystä
Valmistusohje:
1. Pehmennä tuorejuuston vatkaimella. Vatkaa smetana vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon. Sekoita 2/3 mädistä juustoseokseen.
2. Pursota tai lusikoi mätiseos ruissipseille.
3. Valuta loput mädistä kuivemmaksi, jos se vetistä. Lusikoi mäti sipsien päälle. Lisää pinnalle myös puna- ja ruohosipulisilppua. Pyöräytä pinnalle mustapippuria.
Huom! Tee mätisipseistä kasvisversioita korvaamalla mäti merileväkaviaarilla.
Rapunäkkärit
n. 25 kpl
Valmistusaika 20 minuuttia
munaton
Ainekset:
1 ps (120 g) mininäkkäreitä (esim. Linkosuo)
Tuorejuustotahna:
1 rkl sitruunamehua
1 dl ranskankermaa
1 nippu tilliä
1 prk (200 g) katkarapu- tai mustapippurituorejuustoa
Päälle:
300 g ravunpyrstöjä
mustapippuria
Valmistusohje:
1. Sekoita sitruunamehu, ranskankerma ja silputtu tilli tuorejuustoon. Jätä vähän tillisilppua näkkäreiden koristeluun.
2. Valuta ravunpyrstöt kuiviksi.
3. Pursota juustoseos näkkäreille. Lisää päälle ravunpyrstöt ja tillisilppua. Pyöräytä leipien päälle vähän mustapippuria.
Tarjoile pikkusyötävät hyvin viilennetyn Black Tie by Pfaff 2020 -valkoviinin kera.