viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Garzón Tannat + hirvipata
Kaupallinen yhteistyö

Riistanrakastajan rouhea yhdistelmä: hirvipata ja tyylikäs, tuhti tannat

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2021 Viinilehden toimitus

Suussa sulava hirvipata sekä erittäin tumma ja täyteläinen Garzón Tannat Reserva 2019 on mainio yhdistelmä lihanrakastajalle. Riistan maanläheiset aromit ja punaviinin lämmittävät vivahteet antavat suloista lämpöä kaamokseen.

Uruguaylaisen viinin mausteiset ja tummat aromit syntyvät perinteikkäästä Tannat-rypäleestä, joka on yksi maan merkittävimmistä punaviinirypäleistä. Uruguaylaiset tannatit eroavat muiden maiden kanssasisaristaan eleganteilla ja matalammilla tanniineilla, jotka tekevät viineistä tyylikkäitä mutta silti rotevia ja luonteikkaita, tummanpuhuvia pullotteita.

160 metriä meren pinnan yläpuolella sijaitsevat Garzón-viinitilan viiniköynnökset saavat luonteikkuutensa Atlantin valtamereltä puhaltavista raikkaista merituulista. Kaikki Garzónin rypäleet poimitaan käsin laadun takaamiseksi.

Riistaa, tummaa lihaa ja suolaisia juustoja

Garzón Tannat Reserva 2019 on riistaviini parhaimmillaan. Punaviinin pippuriset ja tumman marjaiset aromit ovat kuin luotu vivahteikkaalle riistalle. Punaviini on oiva pari myös naudanlihalle ja illallispöydän suolaisille, koville juustoille. Yhdistä tumma ja tuhti tannat riistakauden herkullisimmalle hirvipadalle ja nauti upeasta makujen yhdistelmästä. Viini on erinomainen lahja ja tuliainen loppuvuoden juhliin lahjapakkauksensa ansiosta.

Hirvipata

Garzón Tannat + hirvipata

6 annosta
Valmistusaika 3–4 tuntia
gluteeniton, munaton

Ainekset:
1 kg hirven (tai naudan) paistia tai lapaa
4 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl voita
2 dl vettä
3 rkl tomaattipyreetä
2 dl punaviiniä
1 rkl riista- tai lihafondia
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
2 rkl timjamia silputtuna
20 g kuivattuja sieniä (esim. torvisieniä, tatteja, suppilovahveroita)
1 prk (200 g) smetanaa
2 suolakurkkua

Lisäksi:
karpaloita
uunijuureksia tai perunamuusia

Valmistusohje:
1. Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Ruskista lihapalat voissa (valurauta)pannulla kolmessa erässä, siirrä pataan. Huuhtele pannu ruskistuskertojen välissä vedellä ja kaada vesi (2 dl) lihojen päälle.
3. Kuullota sipuleita hetki pannulla pyreen kanssa. Kaada viini pannulle, kiehauta ja kaada liemi sipuleineen pataan. Lisää fondi, mausteet ja kuivatut sienet pataan.
4. Laita pata ensin ilman kantta 225-asteiseen uuniin. Kypsennä 15 minuuttia.
5. Laske lämpö 150-asteeseen ja peitä pata kannella. Anna kypsyä 3–4 tuntia.
6. Lisää lopuksi smetana ja suolakurkut pataan. Viimeistele ruoka karpaloilla ja tarjoa hirvipata esim. uunijuuresten ja perunoiden tai perunamuusin kanssa.
7. Tarjoile hirvipata ja Garzón Tannat Reserva 2019 hyvässä seurassa.

Lue lisää

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Syksyiseen herkutteluun: hirvipata + Armigero-punaviini

Kaupallinen yhteistyö

14.10.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä