viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kaupallinen yhteistyö

Alkuvuoden paras illallinen! Täyteläinen malbec hurmaa peurapihvien parina

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2021 Viinilehden toimitus

Kutsu ystävät koolle ja valmista herkullinen illallinen. Hurmaa vieraat tyylikkäällä Famiglia Bianchi Malbec 2019 -punaviinillä, helposti valmistuvilla peurajauhelihapihveillä ja täyteläisellä maa-artisokkarisotolla.

Tummaa ja tulista tyyliä Argentiinasta

Argentiina on tunnettu tummista, tulisista ja isoista viineistään. Andien juurella sijaitseva viinitila, Valentin Bianchi, tuottaa viinejä, joiden rypäleet kasvavat maan parhaimmilla viljelyalueilla. Nimensä yritykselle antanut italialaistaustainen Valentin Bianchi perusti viinitilan vuonna 1928.

1990-luvun lopulla suositulle viinitilalle palkattiin kalifornialainen huippuviinintekijä Robert Pepi, jonka käsialaa ovat palkitut Particular-, Famiglia- ja Bianchi-viinisarjat. Uniikit argentiinalaiset viinit syntyvät rypäleistä, jotka kasvavat kullekin rypälelajikkeelle ideaalissa maaperässä ja mikroilmastossa.

Erinomainen tyylinäyte viinitilan laadusta on Famiglia Bianchi Malbec 2019, joka sopii erinomaisesti aromaattisten liharuokien kanssa tarjottavaksi. Viini on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ja laadukas. Se tulvii täyteläisiä, pehmeän tanniinisia ja moniulotteisia aromeita.

Peurapihvi ja maa-artisokkarisotto

Kokeile klassisen argentiinalaisen pihvi + malbec -yhdistelmän suomalaista versiota riistapihvi + malbec. Täydellistä!

4 annosta
gluteeniton

Ainekset:
400 g peuranjauhelihaa
1 tl suolaa
1/4 tl maustepippuria
1 muna

Paistamiseen:
voita ja öljyä

Risotto:
500 g maa-artisokkaa
1 salottisipuli
1 tl timjamia
3 dl risottoriisiä
3 dl valkoviiniä
1 kasvisliemikuutio
7 dl vettä
2 dl kermaa
1 tl suolaa
1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl voita

Lisäksi:
vihersalaattia

Valmistusohje:
1. Ota liha huoneenlämpöön siksi aikaa, kun teet risoton.
2. Pese maa-artisokat hyvin juuresharjalla ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Kuumenna pannulla voita ja öljyä, lisää kasvikset. Paahda kasviksia keskilämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes ne saavat kunnolla väriä ja maa-artisokat ovat hiukan pehmenneet. Jos kasvikset tummuvat liikaa, lisää vettä puoli desiä kerrallaan.
4. Kumoa paahtuneet kasvikset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Lisää tilkka vettä, jos massa tuntuu liian jämäkältä.
5. Kuumenna kattilassa 2 rkl öljyä. Lisää risottoriisit ja kuumenna sekoitellen. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin. Sekoittele ahkerasti.
6. Lisää kattilaan liemikuutio sekä vettä desi kerrallaan. Lisää uusi vesierä, kun edellinen on imeytynyt riiseihin. Sekoittele risottoa ahkerasti.
7. Kun riisit ovat lähes kypsiä, lisää maa-artisokkasose ja kerma, sekoita hyvin. Anna kiehua, kunnes neste on imeytyneet riiseihin. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes riisi on kypsää.
8. Viimeistele risotto parmesaaniraasteella ja voilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
9. Valmista pihvit. Lisää jauhelihan joukkoon suola, maustepippuri ja muna. Sekoita hyvin.
10. Muotoile massa pihveiksi ja paista voin ja öljyn seoksessa pannulla, kunnes pihvit ovat kypsiä, noin 4 minuuttia per puoli.
11. Tarjoa maa-artisokkarisoton ja peurapihvien kanssa raikasta salaattia.

Vinkki: Maa-artisokkia ei tarvitse kuoria, huolellinen pesu juuresharjalla riittää. Tarkista, ettei koloihin jää yhtään multaa. Tarvittaessa kuori mukulat. 

Lue lisää

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä