Parhaat sushiviinit: 12 täydellistä sushi-viiniyhdistelmää

Sake ja sushi ne yhteen sopii... Mutta niin sopii viinikin! Kurkkaa vinkit sushiviinin valintaan ja vie syömäpuikkojen kanssa kikkailu uudelle tasolle.

11.10.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Parhaat sushiviinit
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Sushille sopii pääsääntöisesti kuivat valkoviinit, mutta kevyet punaviinit ja kuohuviinit ovat oikeutetusti löytäneet myös paikkansa monimuotoisen japanilaisen ruoan kavereina. Kasaatpa sitten lautasellesi rohkeasti erilaisia susheja tai pysyttelet perinteisissä maki- ja nigiri-susheissa, niin tässä on viinivinkkimme. Löydätkö suosikkiyhdistelmäsi?

Albariño ja jättikatkaraputempura

Sitruunaa, limeä ja vihreitä aromeita tulviva, hapokas albariño on erinomainen pari friteeratulle jättikatkaravulle. Viinin hapokkuus ja fritti-jättikatkaravun rapeus ovat upea yhdistelmä.

Grüner veltliner ja kurkku-avokado dragon roll

Pirteät, pippuriset ja sitruksiset grünerit ovat hapokkaita ja täynnä vihreitä aromeita. Viinin hapokkuus leikkaa mukavasti riisin ja avokadon kermaista koostumusta ja vihreät komponentin korostavat viinin vehreyttä.

Prosecco ja kampasimpukka-sushi

Pirteän kuplivat ja raikkaat proseccot tuovat täydellistä vastapainoa kampasimpukoiden pienelle makeudelle ja pehmeälle, suussa sulavalle koostumukselle.

Samppanja ja merenelävät & äyriäiset

Samppanja ja crémant ovat oivia kumppaneita sushille – varsinkin mereneläviä ja äyriäisiä sisältäville sellaisille. Vaaleista rypäleistä valmistetut blanc de blanc -viinit ovat erinomainen pari äyriäissushien hienolle makumaailmalle.

Chablis ja lohinigiri

Rasvaisen kalan, kuten lohen, kumppaniksi kannattaa lasiin kaataa kuivaa ja hedelmäistä chablis’ta. Raa’an lohen ja kutkuttavan hedelmäisyyden yhdistelmä on ilahduttava!

Sauvignon blanc ja sushilajitelma

Kun tekee mieli vähän kaikkea, parita yleisviiniksi sushille mustaherukkainen ja mineraalinen sauvignon blanc. Eksoottisia hedelmiä hersyvät viinit sopivat erinomaisesti niin kala- kuin kasvissusheillekin.

Provencen rosee ja kaliforniarullasushi

Kuivat, raikkaat ja keveän vaaleanpunaiset Provencen roseet löytävät täydellisen kumppanin kalifornialaistyylisestä sushista. Kalifornianrullan rapu ja avokado huutavat vierelleen raikkaan hapokasta roseeta. Nam!

Kevyt pinot noir ja philadelphia-rulla

Kevyt ja vähätanniininen pinot noir on punaviineistä helpoin sushin kumppani. Vaikka sushille usein paritetaankin valkoviinejä, kevyt pinot noir ja tuorejuustolla twistattu lohi-kurkkurulla on oiva yhdistelmä.

Kabinett riesling ja tulinen tonnikalasushi

Valitse hieman makeampi kabinett riesling ja parita sille astetta mausteisempi ja tulisempi tonnikalasushi. Viinin hedelmäisyys ja makeus toimii harmonisesti tulisen ja mausteisen ruoan kanssa. Täydellinen yhdistelmä.

Gewürztraminer ja unagi, eli ankerias

Ankeriaan voimakas maku kaipaa kumppanikseen voimakasta viiniä. Ja sitä gewürztraminer tarjoaa. Viinin jäännössokeri tasapainottaa wasabin tulisuuutta ja tuo ankeriaalle kaivattua, suuntäyttävää makua.

Crémant ja avokado-nigiri

Ranskalaisen crémantin raikkaat kuplat ja avokadon kermainen rakenne ovat ihana makupommi suussasi! Viinin hento paahteisuus ja sitruksisuus tuo mukavaa tasapainoa avokadon vihreälle hedelmäisyydelle.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.