Tuhdit pihvit vaativat rotevan ja runsaan viinin. Jos viinissä on suuta kuivattavaa tanniinisuutta, tummalihaisen pihvin jättäminen hieman raa’aksi sitoo parkkihappoja, ja viinin maku pehmenee.Viineissä voi olla myös savuisia vivahteita, jolloin ne sopivat erityisesti grillatulle pihville. Molemmista löytyvä sama aromikkuus edesauttaa onnistunutta yhdistelmää. Muista kuitenkin, että jos pippuroit pihvisi reilulla kädellä, polttava mausteisuus voimistuu punaviinin tanniinisuudesta. Valitse tällöin pihviviiniksi mahdollisimman pehmeä ja mehevä punaviini.
Kellaroitko viinejä? Mikäli kaivat kellarista juotavaksi monivivahteisen ja elegantin viinin, muista tarjota sen seurana mahdollisimman yksinkertaista, selkeämakuista ruokaa – näin viinin moniulotteisuus pääsee oikeuksiinsa.