Klassikkoyhdistelmä: punaviini ja pihvi – katso täydelliset pihviviinit!

Punaviini ja pihvi on klassikkoyhdistelmä. Näillä vinkeillä valitset täydellisen punaviinin pihvillesi.

28.10.2021 Viinilehden toimitus

Pihviviini
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Tuhdit pihvit vaativat rotevan ja runsaan viinin. Jos viinissä on suuta kuivattavaa tanniinisuutta, tummalihaisen pihvin jättäminen hieman raa’aksi sitoo parkkihappoja, ja viinin maku pehmenee.Viineissä voi olla myös savuisia vivahteita, jolloin ne sopivat erityisesti grillatulle pihville. Molemmista löytyvä sama aromikkuus edesauttaa onnistunutta yhdistelmää. Muista kuitenkin, että jos pippuroit pihvisi reilulla kädellä, polttava mausteisuus voimistuu punaviinin tanniinisuudesta. Valitse tällöin pihviviiniksi mahdollisimman pehmeä ja mehevä punaviini.

Kellaroitko viinejä? Mikäli kaivat kellarista juotavaksi monivivahteisen ja elegantin viinin, muista tarjota sen seurana mahdollisimman yksinkertaista, selkeämakuista ruokaa – näin viinin moniulotteisuus pääsee oikeuksiinsa.

Aromikas argentiinalainen

Veneton lahja liharuoille

Löytö-viini pihville

Punainen espanjalainen Riojasta

Jenkkipunkku grillatulle pihville

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.