Etelä-Afrikasta, arvostetulta Stellenboschin alueelta, tuleva Rust en Vrede Estate 2015 on harvinainen viiden tähden herkku. Sen tumman marjaiset, paahteiset ja mausteiset aromit kuvastavat erinomaisesti viinin alkuperää.
Ihanteellinen kasvupaikka huippuviinille
Vuorten ympäröimä alue luo täydelliset puitteet laadukkaiden, täyteläisten punaviinien valmistukselle. Rust En Vreden tila onkin halunnut keskittyä ainoastaan Cabernet Sauvignon -, Syrah- ja Merlot-lajikkeiden viljelyyn.
Rust en Vrede Estate -punaviini on upea esimerkki alueelta saatavista tyylikkäistä viineistä. Wine Spectator on valinnut viinin neljä kertaa maailman parhaiden TOP 100 -viinien joukkoon. Viini on nyt jo erinomainen, mutta kypsyy vielä upeasti.
Suussa sulava yhdistelmä
Rust en Vrede Estate on pullollaan maanläheisiä ja tumman marjaisia aromeja. Lämminhenkinen, savuinen ja paahteinen viini on parhaimmillaan tummien liharuokien, medium-kypsän suurriistan ja suolaisten, kovien juustojen kanssa. Tarjoile sen kumppaniksi hirven fileestä valmistettua hirvitournedosta ja lisukkeeksi esimerkiksi kuivatuilla sienillä maustettua punaviinikastiketta, hasselbackan perunoita tai samettista palsternakkapyreetä.
Tilaa Rust en Vrede Estate 2015 huippuhintaan Viinikellari.com-verkkokaupasta.
Hirvitournedos
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
20 min + 50 min maustumiseen ja kypsennykseen
Ainekset:
600–800 g hirven sisä- tai ulkofileetä
4 viipaletta pekonia
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
rypsiöljyä
voita
Lisäksi:
paistinarua
Valmistusohje:
1. Puhdista hirven ulkofilee mahdollisista kalvoista ja leikkaa neljäksi pihviksi. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla pippurilla. Kääräise jokaisen pihvin ympärille pekoniviipale ja kiinnitä ne paistinarulla.
2. Anna pihvien maustua ja temperoi niitä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia.
3. Kuumenna pannussa 1 rkl öljyä. Ruskista pihvejä ensin yhdeltä puolelta muutama minuutti, kunnes pinnassa on hyvä väri. Paista sitten pihvien sivut.
4. Lisää pannulle nokare voita ja ruskista pihvin toinen leikkuupinta. Valele pihvejä sulaneella voilla.
5. Nosta pihvit uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes pihvien sisälämpötila on 52–55 astetta. Käytä paistomittaria. Paistoaika on 5–10 minuuttia.
6. Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
7. Hirvenfileepihvien lisukkeeksi sopii esimerkiksi kuivatuilla sienillä maustettu punaviinikastike, hasselbackan perunat tavallisesta tai violetista lajikeesta, tai samettinen palsternakkapyree.
Klikkaa herkullinen huippuviini ostoskoriisi täältä.