viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Rust En Vrede Estate 2015 ja hirvitournedos
Kaupallinen yhteistyö

Viiden tähden huippuviini ja suussa sulava hirvitournedos – syysillallinen parhaimmillaan!

Kaupallinen yhteistyö

18.10.2021 Viinilehden toimitus

Eteläafrikkalaisen premium-tuottajan tyylikäs Rust En Vrede Estate 2015 -punaviini saa ruokapöydässä arvoistansa seuraa medium-kypsästä hirvestä.

Etelä-Afrikasta, arvostetulta Stellenboschin alueelta, tuleva Rust en Vrede Estate 2015 on harvinainen viiden tähden herkku. Sen tumman marjaiset, paahteiset ja mausteiset aromit kuvastavat erinomaisesti viinin alkuperää.

Ihanteellinen kasvupaikka huippuviinille

Vuorten ympäröimä alue luo täydelliset puitteet laadukkaiden, täyteläisten punaviinien valmistukselle. Rust En Vreden tila onkin halunnut keskittyä ainoastaan Cabernet Sauvignon -, Syrah- ja Merlot-lajikkeiden viljelyyn.

Rust en Vrede Estate -punaviini on upea esimerkki alueelta saatavista tyylikkäistä viineistä. Wine Spectator on valinnut viinin neljä kertaa maailman parhaiden TOP 100 -viinien joukkoon. Viini on nyt jo erinomainen, mutta kypsyy vielä upeasti.

Rust en Vrede Estate 2015

Suussa sulava yhdistelmä

Rust en Vrede Estate on pullollaan maanläheisiä ja tumman marjaisia aromeja. Lämminhenkinen, savuinen ja paahteinen viini on parhaimmillaan tummien liharuokien, medium-kypsän suurriistan ja suolaisten, kovien juustojen kanssa. Tarjoile sen kumppaniksi hirven fileestä valmistettua hirvitournedosta ja lisukkeeksi esimerkiksi kuivatuilla sienillä maustettua punaviinikastiketta, hasselbackan perunoita tai samettista palsternakkapyreetä.

Tilaa Rust en Vrede Estate 2015 huippuhintaan Viinikellari.com-verkkokaupasta.

Hirvitournedos

Rust en Vrede 2015 ja hirvitournedos

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
20 min + 50 min maustumiseen ja kypsennykseen

Ainekset:
600–800 g hirven sisä- tai ulkofileetä
4 viipaletta pekonia
suolaa
mustapippuria

Paistamiseen:
rypsiöljyä
voita

Lisäksi:
paistinarua

Valmistusohje:
1. Puhdista hirven ulkofilee mahdollisista kalvoista ja leikkaa neljäksi pihviksi. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla pippurilla. Kääräise jokaisen pihvin ympärille pekoniviipale ja kiinnitä ne paistinarulla.
2. Anna pihvien maustua ja temperoi niitä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia.
3. Kuumenna pannussa 1 rkl öljyä. Ruskista pihvejä ensin yhdeltä puolelta muutama minuutti, kunnes pinnassa on hyvä väri. Paista sitten pihvien sivut.
4. Lisää pannulle nokare voita ja ruskista pihvin toinen leikkuupinta. Valele pihvejä sulaneella voilla.
5. Nosta pihvit uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes pihvien sisälämpötila on 52–55 astetta. Käytä paistomittaria. Paistoaika on 5–10 minuuttia.
6. Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
7. Hirvenfileepihvien lisukkeeksi sopii esimerkiksi kuivatuilla sienillä maustettu punaviinikastike, hasselbackan perunat tavallisesta tai violetista lajikeesta, tai samettinen palsternakkapyree.

Klikkaa herkullinen huippuviini ostoskoriisi täältä.

Lue lisää

Syksyiseen herkutteluun: hirvipata + Armigero-punaviini

Kaupallinen yhteistyö

14.10.2024 Viinilehden toimitus

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä