Huippulaatua ja tyylikkäitä viinejä
Borgognon viinitila Barolon kylässä kukkulan laella kiinnittää Piemonten matkaajan huomion. Maanviljelijä Bartolomeo Borgogno perusti viinitilan 1761 ja nykyään se on yksi Piemonten alueen vanhimmista ja arvostetuimmista tuottajista. Viinejä on kiitelty kautta aikain niiden huippulaadusta ja tyylikkyydestä – eikä suotta.
Viinitilan kellareissa on upeita viinejä parhailta vuosikerroilta. Kellarissa ne kehittyvät ja kypsyvät kymmeniä vuosia – aina siihen asti, kunnes niiden ominaisuudet ovat parhaimmillaan. Kellaroidut Barolo-kokoelman viinit ovat viininharrastajien himoittuja helmiä.
2020-luvun vihreitä viboja ja herkullisia pullotteita
Mutta Borgogno-viinitila on paljon muutakin kuin upeita Baroloja. Barberasta valmistetaan Barbera d’Alba -lajikeviiniä ja Dolcetton, Barberan ja Nebbiolon yhdistelmästä Langhe Rossoa. Rypäleiden ominaisuudet ilmentävät mallikkaasti terroiria ja lopputuloksena on tyylikkäitä ja herkullisia, alueelleen uskollisia Piemonten viinejä.
Vaikka takana on pitkä historia, Borgognon viinitilalla on katse tulevaisuudessa, viiniviljelyssä käytetään moderneja ja kestäviä tuotantotapoja. Borgognon viinifilosofia tähtää siihen, että viininrakastajat voivat nauttia viineistä mahdollisimman vihreästi, kestävästi ja vastuullisesti – 2020-luvun tyyliin.
Borgognon viinit ovat Piemonte pullossa
Borgognon viinit käyvät spontaanisti betonitankeissa, minkä jälkeen ne kypsyvät ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viinit viimeistellään isoissa slavonialaisissa tammitynnyreissä. Alkosta on saatavilla viittä eri viiniä Borgognon tilalta. Niistä jokainen heijastaa tyylikkäästi alkuperäänsä sekä alueen perinteitä ja pitkää historiaa.