Tilli-sitruunavodka:
1 plo vodkaa
1/2 puntti tilliä
kahden sitruunan kuoret
Pese sitruunat ja kuori ne. Poista veitsellä valkoinen, kitkerä osa kuoresta. Nypi tillit astiaan ja lisää sitruunan kuoret ja vodka.
Uuta kannellisessa astiassa jääkaapissa vuorokausi. Uuttamisen jälkeen siivilöi vodka tiheän siivilän läpi takaisin pulloon. Säilytä kylmässä.
Tillisnapsi:
3 cl tilli-sitruunavodkaa
1 cl kuivaa vermuttia
1 cl Pikkelikurkkujen lientä
Mittaa ainekset hämmennyslasiin ja hämmennä jäiden kanssa kylmäksi. Siivilöi laseihin, koristele sitruunankuoren palalla tai tillillä. Nauti tillisnapsi aperitiivina tai ruokasnapsina kalojen tai rapujen kera.Voit tehdä tillisnapsin myös valmiiksi pulloon ja säilyttää jääkaapissa. Jos haluat snapsista erityisen kylmän, käytä se pakkasessa ennen tarjoilua.