Yhä kuumemmat ilmasto-olosuhteet ja vuosikausia kestänyt kuivuus ovat pakottaneet Australian viininviljelijät kokeilemaan lajikkeita, jotka soveltuvat paremmin nykyisiin olosuhteisiin. Avuksi on haettu kuumempien viinialueiden, erityisesti Välimeren alueen, lajikkeita. Esimerkiksi italialaisperäisten Nebbiolon, Sangiovesen ja Aglianicon viljely lisääntyy jatkuvasti.
Myös viininvalmistus on muuttunut. Jenkkitammessa ylitammitettujen viinien aika on ohi. Nyt suositaan hitaammin mausteisuutta luovuttavaa, kalliimpaa ranskalaista tammea. Vielä tammeakin tärkeämpi muutos on rankojen ja kokonaisten terttujen otto mukaan käymiseen. Murskaamattomat rypäletertut tuovat viineihin tanniinisuutta ja tekevät viineistä aiempaa aromaattisempia, keveämpiä ja hienostuneempia.
Viinintekijät ovat myös nykyisin avoimempia eri valmistusmenetelmille. Uuden aallon artesaanitekijät valmistavat mahdollisimman luonnollisia viinejä. Pienet tuotantomäärät kiinnostavat viinihifistelijöitä ja iso osa natural-viineistä menee ravintoloiden myyntiin. Australialaisten laadukkaiden viinien valikoima onkin nyt suurempi kuin koskaan. Tässä kolme erinomaista aussiviiniä grilliruokien kylkeen.