Olutpaneroidut perunapallot
3–4 dl perunamuusia
noin 1,5 dl jauhoja
2 kanamunaa
1 dl vaaleaa ale-olutta
suolaa
1 dl korppujauhoja
öljyä paistamiseen
Laita erillisille laakeille lautasille jauhot ja korppujauhot. Sekoita syvälle lautaselle kanamuna ja olut. Tee kylmästä perunamuusista palloja, pyöräytä ne ensi jauhoissa, sitten olutkanamunaseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista reilussa kuumassa öljyssä rapeaksi. Tarjoa vaalean lagerin kera.
Olut-parmesan-majoneesi
2 dl majoneesia
Noin 1 dl sameaa New England -tyylistä pale ale -olutta
1 dl raastettua parmesania
½ dl pienittyä basilikaa
Suolaa ja mustapippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään, laita viileään ja käytä vaikka valkoisen pizzan kastikkeena.
Vadelmaolut-balsamicosiirappi:
2 dl sokeria
2 dl marjaista hapanolutta
2 rkl balsamicoa
Laita kasariin siirapin ainekset ja keitä noin 10 minuuttia sekoittaen – tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Tarjoa jäätelön tai grillatun munakoison kera.
Stout-suola
2 dl suolaa
laakea lautanen
1 dl stout-olutta
hyppysellinen sokeria
Levitä laakealle lautaselle suola ja kaada olut päälle ja sekoita. Laita lautanen mikroon aina pariksi minuutiksi kerrallaan melkein täydelle teholle ja sekoita aina lämmityksen jälkeen (varo, lautanen on tosi kuuma) kunnes suola on vain hieman kosteaa ja oluen neste on haihtunut. Anna kuivua yön yli ja sekoita (jos hieman kivettynyt, riko pienemmäksi). Laita puhtaisiin purkkeihin ja käytä grillaukseen tai loimuttamiseen.