Toscana on tunnettu idyllisistä maalaiskylistään, vehreistä viinialueistaan ja vilkkaista, kulttuuria pursuavista kaupungeistaan. Villa Antinori Rosso 2018 on punaviini suoraan Toscanan sydämestä ja se vie viininystävän makumatkalle italialaisten viinien ytimeen. Tyylikkään, kypsän marjaisen ja maanläheisen viinin makumaailmasta löytyy yrttisyyttä ja hennon nahkaisia vivahteita – viinin tuoksu ja maku ovat Toscanaa parhaimmillaan.
Villa Antinori Rosso on toscanalainen klassikkoviini, jota on valmistettu jo lähes sadan vuoden ajan. Firenzeläinen Antinorin suku on valmistanut laatuviinejä jo yli 600 vuotta ja kaikki viinin valmistuksessa käytettävät rypäleet tulevat tuottajan omilta, toscanalaisilta tarhoilta.
Villa Antinori Rosso 2018 on monikäyttöinen viini tummille liharuoille, mausteisille makkaroille sekä koville, kypsytetyille juustoille. Melkein siis kaikille upeille italialaisille ruoille, joita kadunvarsien herkkupuodit pursuilevat. Laita siis grilli kuumenemaan, valmistele kasvikset, laita mehevä entrecôte ritilälle ja kaada upean monivivahteista Villa Antinori Rosso 2018 -punaviiniä lasiin. Nauti italialaisittain: hyvässä seurassa ja puheensorinassa – ilman kiireen häivääkään!
Villa Antinori Rosso 2018
18,99 €
0,75 l
Grillattua entrecôtea, uuden sadon kaalia ja vihreää tomaatti-sardellikastiketta
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
30 min + 30 min lihojen lämpenemiseen
Ainekset:
4 (à 200 g) naudan/vasikan entrecôte-pihviä
suolaa
mustapippuria
8 isoa lehteä kaalia (uudensadon kaali)
1 punasikuri (radicchio rosso)
1 dl granaattiomenavinegrettiä
Tomaatti-sardellikastike:
2 isoa vihreää tomaattia
20 g sardellia
2 dl (30 g) korianteria
1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Koristeluun:
kirveliä ja lehtipersiljaa
aurinkokuivattuja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja
Valmistusohje:
1. Valmista sardellikastike. Pilko tomaatit neljään osaan. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta kastike sileäksi. Anna kastikkeen maustua.
2. Laita kaalinlehdet ja neljään osaan leikattu salaatti kulhoon ja marinoi granaattiomenavinegretillä.
3. Ota pihvit jääkaapista lämpenemään huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Mausta suolalla ja pippurilla hyvin juuri ennen grillausta.
4. Paista pihvejä kuumassa hiilloksessa muutama minuutti per puoli, jonka jälkeen kypsyyden pitäisi olla medium. Jätä pihvit vetäytymään lämpimään paikkaan (45–55 astetta) noin viideksi minuutiksi.
5. Pihvien vetäytyessä grillaa vihannekset. Anna vihannesten paistua niin, että ne saavat kunnolla väriä, mutta jäävät vielä rapsakoiksi. Mausta suolalla.
6. Tarjoa kasvikset ja pihvit lautaselta, viimeistele annos yrteillä, tomaateilla ja tomaatti-sardellikastikkeella.