Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

Käytä hanaviiniä monipuolisesti. Pönikästä riittää viiniä raaka-aineeksi myös kesän viileimpiin cocktaileihin.

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viinicocktaili
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Marjafrosé – kesän viilein viinicocktail

4 annosta

4 dl roseeviiniä
1 dl vadelmia tai mansikoita
2–3 dl jäitä
4 tl sokeria
½ sitruuna

Lisäksi:
tehosekoitin

1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen (blender) ja surauta jäähileeksi. Jos koostumus on liian vetelää, lisää jäitä.
2. Siirrä ”slush” kauniiseen lasiin ja nauti.

Vinkki: Voit korvata osan jäistä pakastemarjoilla. Testaa puolikuivaa roseeta mansikoiden kanssa ja kuivaa, heleän vaaleanpunaista roseeta vadelmien kanssa.

Viinicocktail

Minttu-kurkku-cocktail

4 annosta

4 dl valkoviiniä
4 cl giniä (esim. Hendrick’s gin)
4 cl limemehua
4 cl seljankukkamehua
1¬–2 kourallista mintunlehtiä

Lisäksi:
cocktail-shaker (ravistin)
soodaa
kurkkua

1. Mittaa raaka-aineet shakeriin. Ravista sekaisin ja kaada juoma lasiin. Tai rakenna cocktail mojiton tyyliin.
2. Pidennä juoma halutessasi lorauksella soodaa ja koristele viinicocktail kurkkuviipaleilla.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.