Marjafrosé – kesän viilein viinicocktail
4 annosta
4 dl roseeviiniä
1 dl vadelmia tai mansikoita
2–3 dl jäitä
4 tl sokeria
½ sitruuna
Lisäksi:
tehosekoitin
1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen (blender) ja surauta jäähileeksi. Jos koostumus on liian vetelää, lisää jäitä.
2. Siirrä ”slush” kauniiseen lasiin ja nauti.
Vinkki: Voit korvata osan jäistä pakastemarjoilla. Testaa puolikuivaa roseeta mansikoiden kanssa ja kuivaa, heleän vaaleanpunaista roseeta vadelmien kanssa.
Minttu-kurkku-cocktail
4 annosta
4 dl valkoviiniä
4 cl giniä (esim. Hendrick’s gin)
4 cl limemehua
4 cl seljankukkamehua
1¬–2 kourallista mintunlehtiä
Lisäksi:
cocktail-shaker (ravistin)
soodaa
kurkkua
1. Mittaa raaka-aineet shakeriin. Ravista sekaisin ja kaada juoma lasiin. Tai rakenna cocktail mojiton tyyliin.
2. Pidennä juoma halutessasi lorauksella soodaa ja koristele viinicocktail kurkkuviipaleilla.