Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

Käytä hanaviiniä monipuolisesti. Pönikästä riittää viiniä raaka-aineeksi myös kesän viileimpiin cocktaileihin.

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viinicocktaili
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Marjafrosé – kesän viilein viinicocktail

4 annosta

4 dl roseeviiniä
1 dl vadelmia tai mansikoita
2–3 dl jäitä
4 tl sokeria
½ sitruuna

Lisäksi:
tehosekoitin

1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen (blender) ja surauta jäähileeksi. Jos koostumus on liian vetelää, lisää jäitä.
2. Siirrä ”slush” kauniiseen lasiin ja nauti.

Vinkki: Voit korvata osan jäistä pakastemarjoilla. Testaa puolikuivaa roseeta mansikoiden kanssa ja kuivaa, heleän vaaleanpunaista roseeta vadelmien kanssa.

Viinicocktail

Minttu-kurkku-cocktail

4 annosta

4 dl valkoviiniä
4 cl giniä (esim. Hendrick’s gin)
4 cl limemehua
4 cl seljankukkamehua
1¬–2 kourallista mintunlehtiä

Lisäksi:
cocktail-shaker (ravistin)
soodaa
kurkkua

1. Mittaa raaka-aineet shakeriin. Ravista sekaisin ja kaada juoma lasiin. Tai rakenna cocktail mojiton tyyliin.
2. Pidennä juoma halutessasi lorauksella soodaa ja koristele viinicocktail kurkkuviipaleilla.

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.