viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Karitsaburger, juhannusresepti
Kaupallinen yhteistyö

Järjestä loppukesän unohtumattomin grilli-ilta!

Kaupallinen yhteistyö

14.06.2021 Viinilehden toimitus

Unohtumattomin grilli-ilta syntyy mehevistä hampurilaisista ja italialaisesta punaviinistä. Tämä yhdistelmä jää takuuvarmasti mieleen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Kata pöytään meheviä burgerpihvejä, sahrami-aiolia, pikkelöityä punasipulia ja cheddaria, ja kääräise koko komeus ihanan pehmeiden sämpylöiden väliin. Illallisen kruunaa upea italialainen Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo 2018 -punaviini, joka on täynnä eloisaa marjaisuutta.

Punaviinin napakat tanniinit, hersyvä hapokkuus ja nuorekas marjaisuus tekevät Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo 2018 -viinistä mahtavan kumppanin. Mustikkaa, karpaloa ja havumetsän aromikkuutta muistuttava viini on omiaan hieman viilennettynä ja se sopii suomalaiseen ruokapöytään aromimaailmaltaan erinomaisesti. Tunnelmalliseen grilli-iltaan kuuluu erinomaisen viinin ja ruoan lisäksi rento yhdessäolo.

Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo -punaviini tunnetaan viininystävien keskuudessa “tikkuviininä”. Lempinimi tulee perinteikkään viinipullon kaulassa roikkuvasta viiniköynnöksen oksasta.

Grillaajan ja chillaajan lempiviini

Montepulciano d’Abruzzo on maino viini niin seurusteluun kuin grilliruoillekin. Se kantaa läpi koko illan, aina kokkailusta ja seurustelusta illalliselle asti. Kevyesti viilennettynä viini on ihanaa seuraa myös sellaisenaan. Burgerin kanssa se muodostaa rikkumattoman liiton – viinin hapokkuus toimii yhdessä pihvin ja juuston rasvaisuuden kanssa kuin tanssi.

Karitsaburger

Karitsaburger

Ainekset:
200 g (luomu)karitsan jauhelihaa
300 g (luomu)possun jauhelihaa
suolaa
mustapippuria

Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli (keskikokoinen)
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Sahrami-aioli:
1 ps (5g) sahramia
2 tl vettä
2 rkl turkkilaista jogurttia
6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi:
4 viipaletta cheddar-juustoa
4 hampurilaissämpylää
1 ruukku korianteria
4 lehteä jääsalaattia

Valmistusohje:
1. Sekoita karitsa- ja possu-jauhelihat. Muotoile taikinasta neljä pihviä ja jätä huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
2. Marinoi punasipuli. Kuori sipuli. Leikkaa kokonaisesta sipulista mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuita kiekkoja. Laita sipulikiekot lautaselle, pirskottele päälle valkoviinietikka, suola ja sokeri. Anna maustua noin 15 min.
3. Valmista aioli. Sekoita sahrami ja 2 tl vettä. Sekoita sahramivesi, turkkilainen jogurtti, majoneesi ja kuorittu, hienoksi raastettu valkosipulinkynsi sileäksi kastikkeeksi.
4. Kuumenna grilli ja paista pihvejä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes sisälämpötila on noin 54 astetta. Nosta pihvi pois grillistä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Aseta lopuksi cheddar-viipaleet pihvien päälle ja anna sulaa hetki. Kuumenna sämpylöitä grillissä molemmin puolin.
6. Kokoa hampurilainen. Sivele alasämpylälle ruokalusikallinen aiolia ja laita päälle salaatinlehti. Nosta seuraavaksi pihvi, marinoitua punasipulia, ruokalusikallinen aiolia ja neljäsosa korianterinlehdistä sämpylälle. Voitele kansi vielä aiolilla ja sulje hampurilainen.

Lue lisää Zaccagnini-viineistä:

Cantina Zaccagnini – viinitila Abruzzon sydämessä

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä