Kaupallinen yhteistyö

Tuulahdus Chileä keittiöösi: kokkaa tortilloja ceviche-täytteellä ja korkkaa palkitun viinitalon riesling!

Kaupallinen yhteistyö

03.05.2021 Viinilehden toimitus

Merellinen Chile hurmaa! Kokkaa chileläiseen tapaan cevicheä tortillan täytteeksi ja korkkaa palkitun Leyda-viinitalon raikas riesling. Olisikohan jo aika kevään ensimmäiselle piknikille auringonpaisteessa?

Chile tunnetaan pitkästä rantaviivastaan ja Andien vuoristosta.  Merellisessä, vuorien ympäröimässä ilmastossa kasvaneet rypäleet tuottavat raikkaita ja tasapainoisia viinejä – juuri sellaisia, jotka hurmaavat viininystäviä ympäri maailmaa. Tälläisistä viineistä Viña Leyda -viinitalo on tunnettu ja useasti palkittu.

Leyda Reserva Riesling on hedelmäinen ja sitruksinen valkoviini, josta löytyy tujaus yrittisyyttä. Viinin mineraalisuus ja rapsakkuus takaavat sen monikäyttöisyyden kala- ja äyriäisuokien kanssa. Viini sopii myös herkulliseksi, veden kielelle nostattavaksi aperitiiviksi aurinkoisiin kevätpäiviin.

Riesling kruunaa ceviche-tortillat

Raikkaan hapokas, raa’asta kalasta, sitruksista ja tuoreesta korianterista valmistettu ceviche on suosittu lisuke Chilessä. Ceviche valmistetaan useimmiten lohesta, mutta voit kokeilla tehdä sen myös kotimaisista järvikaloista, kuten kuhasta, siiasta tai ahvenesta. Annoksen raikkauden takana on mahdollisimman tuore kala ja sitruksen, suolan ja chilin täydellinen tasapaino. Tämän makukombon pariksi sopii täydellisesti Leyda Reserva Riesling -valkoviini, jossa on annoksen tapaan ihanaa raikkautta, hyviä aromeja ja hapokkuutta.  Tilaa viini Alkon verkkokaupasta ja aloita keväisen ceviche-piknikin suunnittelu!

Ceviche-tortillat

Leyda & ceviche tortilla

Maidoton, munaton
4 annosta, 15 min

Ainekset:
300–400 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha)
1 punasipuli
1 chili (mieto)
3–4 limettiä
1/2 tl suolaa
1 ruukku korianteria

Lisäksi:
tortillalettuja

1. Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa kalat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Siirrä laakealle, isolle lautaselle, jossa on hieman reunoja.
2. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa sipulista ohuita puolirenkaita. Laita kalojen kanssa lautaselle.
3. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Voit myös jättää chilin kokonaan pois tai käyttää vain osan. Lisää chili kalojen sekaan.
4. Purista limeteistä mehut suoraan lautaselle kalojen ja kasvisten päälle. Mausta ceviche suolalla. Sekoita.
5. Ripottele pinnalle runsaasti korianteria ja tarjoa ceviche tortilla-lettujen kanssa.

Vinkki: Käytä cevichessä säästeliäästi chiliä tai jätä se kokonaan pois, kun tarjoat chevichen viinin kanssa.

Lue lisää palkituista viineistä

Viña Leyda – Chilen palkituin viinitalo

 

 

Vastaavia artikkeleita

Viña Leyda – Chilen palkituin viinitalo

Kaupallinen yhteistyö

03.05.2021 Viinilehden toimitus

Lasissa riesling ja lautasella parsaa – katso parhaat kombot!

27.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden valkoviini yllätti tuomarit sokkotastingissa!

22.04.2021 Viinilehden toimitus