Tuulahdus Chileä keittiöösi: kokkaa tortilloja ceviche-täytteellä ja korkkaa palkittu sauvignon blanc!

Merellinen Chile hurmaa! Kokkaa chileläiseen tapaan cevicheä tortillan täytteeksi ja korkkaa palkitun Leyda-viinitalon raikas sauvignon blanc. Olisikohan jo aika kevään ensimmäiselle piknikille auringonpaisteessa?

03.05.2021 Viinilehden toimitus

leyda garuma sauvignon blanc & ceviche tortilla
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Chile tunnetaan pitkästä rantaviivastaan ja Andien vuoristosta.  Merellisessä, vuorien ympäröimässä ilmastossa kasvaneet rypäleet tuottavat raikkaita ja tasapainoisia viinejä – juuri sellaisia, jotka hurmaavat viininystäviä ympäri maailmaa. Tälläisistä viineistä Viña Leyda -viinitalo on tunnettu ja useasti palkittu.

Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2020 on tiivisarominen valkoviini, josta löytyy herukkaa, raparperia ja kypsää karviaista. Koko komeuden kruunaa runsas hapokkuus. Viinin yrttisyys, mineraalisuus ja sitruksisuus takaavat sen monikäyttöisyyden kala- ja äyriäisuokien kanssa. Rehevä ja raikas viini sopii myös herkulliseksi, veden kielelle nostattavaksi aperitiiviksi aurinkoisiin kevätpäiviin.

[viinikortti id=”581261″ arvio=”” hintalaatu=””]

Sauvignon blanc kruunaa ceviche-tortillat

Raikkaan hapokas, raa’asta kalasta, sitruksista ja tuoreesta korianterista valmistettu ceviche on suosittu lisuke Chilessä. Ceviche valmistetaan useimmiten lohesta, mutta voit kokeilla tehdä sen myös kotimaisista järvikaloista, kuten kuhasta, siiasta tai ahvenesta. Annoksen raikkauden takana on mahdollisimman tuore kala ja sitruksen, suolan ja chilin täydellinen tasapaino. Tämän makukombon pariksi sopii täydellisesti Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc -valkoviini, jossa on annoksen tapaan ihanaa raikkautta, hyviä aromeja ja reilua hapokkuutta.  Tilaa viini Alkon verkkokaupasta ja aloita keväisen ceviche-piknikin suunnittelu!

Ceviche-tortillat

Maidoton, munaton
4 annosta, 15 min

Ainekset:
300–400 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha)
1 punasipuli
1 chili (mieto)
3–4 limettiä
1/2 tl suolaa
1 ruukku korianteria

Lisäksi:
tortillalettuja

1. Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa kalat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Siirrä laakealle, isolle lautaselle, jossa on hieman reunoja.
2. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa sipulista ohuita puolirenkaita. Laita kalojen kanssa lautaselle.
3. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Voit myös jättää chilin kokonaan pois tai käyttää vain osan. Lisää chili kalojen sekaan.
4. Purista limeteistä mehut suoraan lautaselle kalojen ja kasvisten päälle. Mausta ceviche suolalla. Sekoita.
5. Ripottele pinnalle runsaasti korianteria ja tarjoa ceviche tortilla-lettujen kanssa.

Vinkki: Käytä cevichessä säästeliäästi chiliä tai jätä se kokonaan pois, kun tarjoat chevichen viinin kanssa.

Lue lisää palkituista viineistä

https://viinilehti.fi/2021/05/vina-leyda-chilen-palkituin-viinitalo/

Lue lisää myös Viinimaa-sivustolta,        miksi sauvignon blancit ovat viinintekijä Viviana Navarreten suosikkeja.

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.