Inkiväärinen valkkaritonic
2 cl sitruunamehua
2 cl inkiväärisiirappia (ohje alla)
8 cl kuivaa muscatia (esim. Wolfberger Muscat 2019)
8 cl tonicia (esim. Fever Tree)
Mittaa raaka-aineet korkeaan lasiin ja hämmennä hieman lusikalla sekaisin. Koristele sitruunan kuorella.
Inkiväärisiirappi:
Noin viiteen juomaan
10 g inkivääriä kuorittuna
1 dl taloussokeria
1 dl vettä
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää kuorittu ja pilkottu inkivääri ja anna kiehua keskilämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi inkivääri pois ja jäähdytä siirappi.
Voit tehdä siirappia myös isomman satsin, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa puhtaassa, kannellisessa astiassa tai pullossa.