Roseeproseccon pinkki vallankumous

Vuosikymmenen suosituimpia viinitrendejä ovat olleet prosecco ja roseeviinit. Nyt suosikit ovat yhdistyneet roseeproseccoksi.

21.04.2021 Viinilehden toimitus

Roseeprosecco
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Pohjois-Italian Venetossa valmistettava prosecco on yksi maailman suosituimmista kuohuviineistä, vaikka sen myynti onkin kärsinyt Covid-19-pandemiasta. Tarpeellista vauhditusta myynteihin toi viime vuoden loppupuolella lanseerattu uusi tuotekategoria Prosecco Rosé DOC. Miten uusi roseeprosecco eroaa tavallisesta proseccosta?

Roseeversioon saa käyttää valkoisen Glera-rypälelajikkeen lisäksi 10–15 prosenttia Pinot Noiria. Viinien sallittu makeusaste vaihtelee rutikuivasta (Brut Nature) puolikuivaan (Extra Dry). Toinen käyminen, charmat- eli tankkikäymismenetelmällä, kestää tavallista proseccoa pidempään vähintään 60 päivää. Viini on myös aina vuosikertamerkittyä. Markkinoilla on jo osittain vuosikerran 2020 viinejä, sillä ne saivat myyntiluvan tammikuun alussa.

Alkon valikoimissa on parikymmentä roseeproseccoa, joista suurin osa tilausvalikoiman puolella. Suosio on ollut suurta, sillä osa roseeproseccoista on jo noussut vakiovalikoimaan. Roseeproseccot ovat varsin huokeita, noin 10–15 euroa.

Roseeposeeproseccot ovat vaaleita sisariaan selvästi ryhdikkäämpiä ja vivahteikkaampia. Kiitos tästä kuuluu pidemmälle kypsytysajalle ja punaisen Pinot Noirin käytölle. Roseeproseccot lunastavat paikkansa kuluttajien sydämissä, käyttötarkoitukset ovat näillä pinkeillä hurmureilla sen verran monipuoliset.

Kippistä roseeprosecolla!

 

 

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.