Mielenkiintoiset samppanjat – Näissä viineissä on sitä jotain!
Vaikka sampanjaa valmistetaan tarkoin rajatulla alueella, määrätyistä rypälelajikkeista ja jopa tuotantotavallekin on asetettu sääntöjä, on kullakin sampanjatalolla oma tyylinsä, joka vaihtelee kevyen pirteistä runsaan täyteläisiin. Taloilla on myös perussekoituksensa lisäksi toinen toistaan prameampia ja häikäisevämpiä prestiisisekoituksia. Tässä muutama valinta mielenkiintoisista samppanjoista, joissa on vaan sitä jotain.
10.03.2021Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock
Arvostetun samppanjatalon André Clouet’n omistaja Jean-François Clouet on sirkustirehtöörin veroinen hahmo, joka nimeää niin kellarinsa viinitankit kuin keittiönsä kattilat ja paistinpannut.