Tiedätkö mikä on sopiva viinin tarjoilulämpötila? Näillä vinkeillä tuot viinin aromit parhaiten esiin

Viinin tarjoilulämpötila vaikuttaa sen makuun ja viinit ovatkin parhaimmillaan, kun ne on tarjoiltu oikean lämpöisenä. Nauti viini mielummin liian kylmänä kuin lämpimänä – mutta muista, että liian kylmä viini menettää makuominaisuuksiaan.

10.02.2021 Viinilehden toimitus

Viinin tarjoilulämpötila
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Onko sinulla kaapissasi pullo viiniä, mutta et tiedä minkä lämpöisenä se kannattaisi tarjoilla? Katso viiniasiantuntijoidemme suosittelema viinin tarjoilulämpötila alta:

Mikä on sopiva viinin tarjoilulämpötila?

20ºC Laadukkaat punaiset Bordeaux’t, pohjoinen Rhône, Barolo, Toscana, vuosikertaportviinit

19ºC Riojan reservat, laadukkaat Bourgognen viinit

18ºC  Australian ja Kalifornian laadukkaat punaviinit, tavalliset Bordeaux’t, Châteauneuf-du-Pape, Chianti

17ºC Punainen Côtes-du-Rhône

16ºC Beaujolais, Etelä-Ranskan punaviinit (Midi, Corbières jne.), Valpolicella, Chinon

13ºC Hienoimmat valkoiset Bourgognen viinit, makeat sherryt, madeirat, tawny- ja ruby-portviinit

12ºC Amontillado-sherryt

11ºC Valkoiset Bourgognen viinit, Bordeaux’t, kuivat saksalaiset, kuiva rosee

10ºC Sancerre, Pouilly Fumé, saksalainen Kabinett, Alsacen kuivat viinit, sauvignon blancit, chardonnayt

9ºC Soave, Orvieto, Frascati, Gavi, Muscadet, puolimakea rosee

8ºC Samppanja, fino-sherry, Spätleset, Ausleset

7ºC Vinho verde

6ºC Sauternes, muut kuohuviinit kuin samppanja

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.