Onko sinulla kaapissasi pullo viiniä, mutta et tiedä minkä lämpöisenä se kannattaisi tarjoilla? Katso viiniasiantuntijoidemme suosittelema viinin tarjoilulämpötila alta:
Mikä on sopiva viinin tarjoilulämpötila?
20ºC Laadukkaat punaiset Bordeaux’t, pohjoinen Rhône, Barolo, Toscana, vuosikertaportviinit
19ºC Riojan reservat, laadukkaat Bourgognen viinit
18ºC Australian ja Kalifornian laadukkaat punaviinit, tavalliset Bordeaux’t, Châteauneuf-du-Pape, Chianti
17ºC Punainen Côtes-du-Rhône
16ºC Beaujolais, Etelä-Ranskan punaviinit (Midi, Corbières jne.), Valpolicella, Chinon
13ºC Hienoimmat valkoiset Bourgognen viinit, makeat sherryt, madeirat, tawny- ja ruby-portviinit
12ºC Amontillado-sherryt
11ºC Valkoiset Bourgognen viinit, Bordeaux’t, kuivat saksalaiset, kuiva rosee
10ºC Sancerre, Pouilly Fumé, saksalainen Kabinett, Alsacen kuivat viinit, sauvignon blancit, chardonnayt
9ºC Soave, Orvieto, Frascati, Gavi, Muscadet, puolimakea rosee
8ºC Samppanja, fino-sherry, Spätleset, Ausleset
7ºC Vinho verde
6ºC Sauternes, muut kuohuviinit kuin samppanja