Roseeproseccot ovat viimeinkin nähneet päivänvalon ja liittyneet muiden roseekuohuvien joukkoon. Valkoisesta Glera- ja punaisesta Pinot Noir -rypäleestä valmistettu roseeprosecco eroaa vaaleasta sisarestaan vain piirun verran: tavallisten proseccojen tapaan roseeprosecco käy terästankissa, mutta hieman pidempään, ja poikkeuksena perinteiseen proseccoon, roseeversio saa värinsä Pinot Noir -rypäleiden kuorista. Roseeproseccon on myös oltava vuosikertaviiniä, eli ”millesimato” ja vuosikerran näkyä etiketissä. Prosecco Rosé DOC -säädöksillä pyritään takaamaan roseeproseccojen laatu perinteisten, laadukkaiden proseccojen rinnalla. Taattua laatua siis proseccon ystäville!
Pasqua PassioneSentimento Prosecco Rosé Extra Dry 2020
14,89 €
0,75 l
Täydelliset yhdessä
Pasqua PassioneSentimento Prosecco Rosé Extra Dry Millesimato -kuohuviinin etiketti vie ajatukset romanttiseen Veronaan. Romeon ja Julian tarina on tehnyt Veronasta kaikkien tietämän rakkauden kaupungin, ja rakastavaisten tarina koskettaa yhä: tuhannet ihmiset käyvät jättämässä rakkaudentunnustuksensa Julian talon sisäpihan kiviseiniin päivittäin. Rakkausviestien täyttämät seinät ovat inspiroineet myös valokuvaaja Giò Martoranaota, joka kuvasi Pasqua Prosecco Rose -kuohuviinin romanttisen etiketin Julian talolla. Laadukas kuohuviini ja kaunis pullo ovatkin mitä mainioin tapa kertoa tunteistaan ystävänpäivänä!
Jos haluat luoda ystävällesi tai rakkaallesi ikimuistoisen hetken ystävänpäivänä, yllätä hänet kokkaamalla Pasqua PassioneSentimento Prosecco Rosé Extra Dry Millesimato -kuohuviinin seuraksi okonomiyakia eli japanilaista suolaista pannukakkua. Merihenkinen aasialainen pannari ja kauniisti kupliva italialainen roseekuohuviini löytävät hetkessä toisensa – nämä kaksi ovat täydellinen pari!
Okonomiyaki eli japanilainen suolainen pannukakku
Ainekset:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl valmista dashi-lientä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 dl retikkaa raastettuna
250 g kaalia hienonnettuna
2 munaa
Paistamiseen:
2 tl seesamiöljyä
Päälle:
8 jättiravunpystöä kuorittuna
suolaa
mustapippuria
1/2 dl majoneesia
Okonomiyaki-kastike:
1 dl ketsuppia
½ dl worchester-kastiketta
½ dl mirin-maustekastiketta (esim. Yutaka-merkkinen)
½ rkl inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl sokeria
Dashi-liemi:
dashi-liemijauhetta
vettä
Vinkki! Dashi on japanilaisessa keittiössä usein käytettävä liemipohja. Valmista dashi-liemijauhetta voi ostaa etnisistä ruokakaupoista. Tai korvaa dashi-liemi vahvalla siitakesieniliemellä.
Valmistusohje:
1. Aloita dashi-liemen valmistuksella. Valmista dashi-liemi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarvitset valmista lientä 1 dl.
2. Valmista okonomiyaki-kastike. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä viisi minuuttia. Jäähdytä kastike.
3. Valmista pannukakku. Sekoita jauhot, dashi-liemi, suola, leivinjauhe ja sokeri kulhossa.
4. Lisää kuorittu ja raastettu retikka sekä karkeaksi hienonnettu kaali. Sekoita kasvikset huolellisesti taikinaan.
5. Lisää munat yksitellen seokseen.
6. Lämmitä halkaisijaltaan noin 15 cm paistinpannu. Lisää pannulle teelusikallinen seesamiöljyä ja puolet taikinasta. Painele taikina tiiviisti pannulle.
7. Paista miedolla lämmöllä ensin yhdeltä puolen, kunnes saat kauniin ruskean värin alapintaan. Käännä pannukakku ja paista myös toiselta puolen niin, että saat kunnon värin.
8. Nosta valmis pannukakku uunipellille. Sivele pinta okonomiyaki-kastikkeella.
9. Paista loput taikinasta samalla tavalla ja paista pannukakkuja 150-asteisessa uunissa viisi minuuttia.
10. Leikkaa sillä välin jättiravunpyrstöt vaakasuunnassa puoliksi ja paista ne kuumalla pannulla kypsäksi, mausta suolalla sekä pippurilla.
11. Ota pannukakut pois uunista, sivele pinta uudestaan okonomiyaki-kastikkeella. Pursota majoneesista ohuita raitoja pannukakun päälle. Nostele jättiravunpyrstöt pannukakun päälle ja tarjoa.
Pasqua Vigneti e Cantine – viinitalo täynnä rakkautta ja intohimoa
Veneton Veronassa sijaitsevan Pasqua Vigneti e Cantine -viinitalon perustivat Pasquan veljekset vuonna 1925. Nykyään viinitalo on yksi Italian suurimpia yksityisiä perheyrityksiä. Tilan viinitarhat sijaitsevat pääosin Veneton alueella Pohjois-Italiassa. Taloa johtaa jo kolmas sukupolvi eli sisarukset Riccardo, Alessandro, Cecilia ja Giovanni, jotka ovat kaikki perineet rakkauden viineihin ja intohimoisen tavan tehdä töitä. Pasqua-viinien lisäksi yritys on tunnettu Cecilia Beretta -viinituoteperheestä.
Pasqualla kunnioitetaan vanhaa, mutta kehitetään jatkuvasti myös tuotantomenetelmiä ja innovoidaan uutta. Uusi roseeprosecco on hieno esimerkki siitä, kuinka talo kulkee vahvasti mukana viinialan uudistuksissa.
Artikkeli on osa kaupallista yhteistyötä Nordalcon kanssa.