Auringonkukkaöljy: miedonmakuinen, myös leivontaan ja uppopaistamiseen.
Avokadoöljy: pehmeä, etenkin salaattikastikkeena ja marinadeissa.
Camelinaöljy: parhaimmillaan salaatinkastikkeena tai sellaisenaan.
Hampunsiemenöljy: luonnonmukainen maku, salaatinkastikkeeksi tai ruokaan lisättäväksi; ei kestä kuumentamista.
Kookosöljy: maku on pehmeän eksoottinen.
Kurpitsansiemenöljy: melko arvokas, kannattaa käyttää kylmänä.
Maissiöljy: melko mauton ja tuoksuton, erittäin hyvä paistoöljy.
Oliiviöljy: useita eri laatuja; halvimmat lsopivat parhaiten paistamiseen, muuten etenkin salaatteihin.
Pellavansiemenöljy: salaatinkastikkeeksi tai esimerkiksi jogurtin kera nautittavaksi.
Pähkinäöljyt: mausteisen makuisia ja aromaattisia; kaikkeen ruoanlaittoon, etenkin salaatteihin.
Rypsiöljy: neutraali, kestää erittäin hyvin kuumennusta; kylmäpuristettu ruokaöljy parhaimmillaan kylmänä.
Seesamiöljy: omiaan grillaukseen; pähkinäinen maku myös maustaa ruokia.
Soijaöljy: maailmalla suosittu yleisöljy.
Vehnänalkioöljy: leivontaan, levitteisiin ja salaatinkastikkeeksi.
Viinirypäleöljy: kylmäkäyttöön, esimerkiksi majoneesiin.