Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

Nyt syödään erilaisia keittoja. Kurkkaa mikä viini on hernekeiton uusi kumppani ja mikä viini sopii klassikoille, kuten siskonmakkarasopalle ja borssikeitolle.

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

keittoviini
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Keittoviini valikoituu sopan mukaan. Kokeile uutta hernekeiton kanssa, valitse pinkkiä borssille ja nauti klassikoista kalakeiton kera.

Hernekeiton uusi suosikkiviini!

Hernekeitolle suositellaan usein sherryä mutta kokeile vaihteeksi madeiraa. Sercial-lajikkeesta valmistettu madeira on intensiivinen, paahteinen ja pähkinäinen.

Kasvissosekeitolle vienosti makea viini

Kolmen lajikkeen, Riesling, Grüner- ja Roter Veltliner, viini on viehkeän herkullinen, omenainen, kukkainen, makean mausteinen ja yrttinen. Sopii kasvissosekeitolle.

Keittoviini kermaiselle kalakeitolle

Silvaner-lajikkeesta valmistettu raikas viini on herkullisen hedelmäinen, herukkainen, omenainen, mausteinen ja tasapainoinen kaveri kalakeitolle.

Roseeta borssikeitolle

Tiivis, herukkaisen hersyvä ja yrttinen rosee on kuiva, mutta marjaisuutensa ansiosta suutuntumalta lähes makea. Kieltä kutittelee hiilidioksidi.

Eksoottinen valkoviini siskonmakkarasopalle

Trooppisen hedelmäinen, runsasmakuinen ja makean mausteinen valkoviini. Pehmeä viini toimii siskonmakkarakeiton kanssa.

 

 

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.