viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Porkkanaresepti
Ruoka

Herkulliset porkkanareseptit – yksi raaka-aine, kolme reseptiä

31.01.2021 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelän

Unohda porkkanan arkisuus ja kokkaa arjen juhlaan karamellisoitua porkkanaa ja ankanrintaa tai samettista porkkanakeittoa. Sipaise leivän päälle herkullista ja helppoa linssi-porkkanahummusta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Porkkana on suosituin juureksemme mutta kotikeittiöissä sen päätyy useimmiten vain raastettavaksi tai tyytyy tylsän keittojuureksen asemaan. Mutta kekseliäs kokki taikoo porkkanasta melkein mitä vain. Oppia voi ottaa ammattilaisilta.  Australian Masterchef -ohjelmassa kasvisruokapäivän voiton vei salaatti, jossa porkkanaa oli tarjolla seitsemällä eri tavalla, muun muassa pikkelöitynä, karamellisoituna, kekseinä, pyreenä ja kastikkeena.  Vegaanipiireissä taas on kehitetty hauska porkkala, porkkanasta jalostettu ”kylmäsavulohi”.

Viinin kannalta porkkana ei ole ollenkaan haasteellinen vihannes. Ratkaisevaa viinivalinnan kannalta on porkkanan valmistustapa ja se, mitä muuta porkkanan kanssa tarjotaan. Jos porkkana on vain lisukkeena, määrittelee annoksen pääraaka-aine viinin. Katso herkulliset porkkanareseptit ja viinisuositukset!

Lämmin porkkana-ankkasalaatti

Porkkanakeitto ja rapeat juustokuutiot

Linssi-porkkanahummus

Lue lisää

5 x sesongin ruoka-viinipari

30.09.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Vau-elämyksiä etsimässä – miten ravintoloiden juomasuositukset syntyvät?

14.02.2024 Venla Rossi + kuvitus Tuomas Kärkkäinen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2023

19.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä