Porkkana on suosituin juureksemme mutta kotikeittiöissä sen päätyy useimmiten vain raastettavaksi tai tyytyy tylsän keittojuureksen asemaan. Mutta kekseliäs kokki taikoo porkkanasta melkein mitä vain. Oppia voi ottaa ammattilaisilta. Australian Masterchef -ohjelmassa kasvisruokapäivän voiton vei salaatti, jossa porkkanaa oli tarjolla seitsemällä eri tavalla, muun muassa pikkelöitynä, karamellisoituna, kekseinä, pyreenä ja kastikkeena. Vegaanipiireissä taas on kehitetty hauska porkkala, porkkanasta jalostettu ”kylmäsavulohi”.
Viinin kannalta porkkana ei ole ollenkaan haasteellinen vihannes. Ratkaisevaa viinivalinnan kannalta on porkkanan valmistustapa ja se, mitä muuta porkkanan kanssa tarjotaan. Jos porkkana on vain lisukkeena, määrittelee annoksen pääraaka-aine viinin. Katso herkulliset porkkanareseptit ja viinisuositukset!