Robert Barbichon 4 Cepage Reserve Champagne Brut
Avoimen aromikas tuoksu, jonka hedelmäisistä piirteistä tulee mieleen keltainen omena, persikka, pähkinä, kaino kermaisuus ja hento paahteisuus. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi hieman omenan kotaa, mineraalisuutta ja sitruksisia vivahteita. Hieman kehittynyt kokonaisuus saa ryhdin tuntuvasta hapokkuudesta ja sitä korostavista kuplista. Jälkivaikutelma on suuta supistava ja sitruksinen.
Ruoka: Paistetut kalat ja äyriäiset hapokkaiden kastikkeiden kera.
Pierre Paillard Les Maillerettes Grand Cru Blanc de Noirs Champagne Extra Brut 2014
Kypsän hedelmäinen, melko leveä tuoksu, jossa on punaista omenaa, hentoa vadelmaa, punaisia metsämarjoja, yrttejä sekä paahteisia ja pähkinäisiä sävyjä. Kuiva maku on runsas ja toistaa tuoksua. Maussa on erityisesti puolukan ja karpalon aromeja. Suutuntumaltaan varsin roteva maku saa napakkuutta reilusta hapokkuudesta ja kevyesti suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Jälkivaikutelma on pitkä, särmikäs, yrttinenkin ja nostaa reilusti veden kielelle.
Ruoka: Paistetut vaaleat liharuoat ja kermaiset pastat.
Pierre Peters Grand Cru Millésimé Champagne Brut 2013
Viehättävän hedelmäinen, aavistuksen kehittynyt, tyylikkään moniulotteinen tuoksu. Tuoksun kypsän omenaiset, persikkaiset, sitruksiset ja mineraaliset vivahteet saavat monipuolisuutta hennosta paahteisuudesta, makeasta mausteisuudesta sekä kermaisesta, jopa kukkaisesta aromikkuudesta. Maku on kuiva ja toistaa tuoksua. Reilu hapokkuus ja sitä korostavat tyylikkäät kuplat tekevät suutuntumasta napakan. Jälkivaikutelma on mineraalinen ja nostaa reilusti veden kielelle.
Ruoka: Paistetut tai grillatut kalat ja äyriäiset sekä hapokkaat kastikkeet. Herkullinen aperitiivi.