Munakoiso-tomaattipasta ja suomalaisten suosima klassikkoviini

Tervetuloa talvi! Maistuva, yrttinen munakoiso-tomaattipasta ja keskitäyteläinen, mausteinen punaviini karkottavat pimeyden ja kylmän kertaheitolla.

14.12.2020 Viinilehden toimitus

Casillero del Diablo ja munakoiso-tomaattipasta
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Suomalaisten suosima  klassikkoviini – Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon Reserva 2018 – hurmaa tummasävytteisillä aromeillaan. Maanläheisen ja lämmittävän pastan kanssa yhdistelmä on täydellinen talvikylmän karkoittaja.

[viinikortti id=”513153″ arvio=”ei” hintalaatu=”ei”]

”Tummasävytteinen, kypsän marjainen tuoksu muistuttaa tuntuvasti mustaherukasta, yrttisyydestä, karhunvatukasta ja kainosta paahteisuudesta.”

Munakoiso-tomaattipasta

Casillero Del Diablo ja munakoisopasta

4 annosta
kasvis, munaton
20 min + 20 min paistamiseen ja keittämiseen

Ainekset:
1 pieni munakoiso
1 tl suolaa
500 g terttukirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
1 dl tomaattimehua
1 rkl kasvisfondia
1 dl oliiveja
1 dl tuoreita basilikan lehtiä
2 rkl oreganoa hienonnettuna

Lisäksi:
250 g rigatoni-pastaa
vettä
suolaa
1 dl pecorino-juustoa raastettuna

Valmistusohje:
1. Pese munakoiso ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. ”Itketä” munakoisoja 10 minuuttia.
2. Pyyhi munakoisojen pinta kuivaksi talouspaperilla. Paahda munakoisoviipaleita 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia munakoisoviipaleiden paksuudesta riippuen, kunnes munakoisot ovat kuivahtaneet ja ruskistuneet hieman.
3. Pese kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
4. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle valkosipulit ja munakoisot. Paista pari minuuttia.
5. Lisää pannulle kirsikkatomaatit terttuineen, tomaattimehu, kasvisfondi ja oliivit. Jatka paistamista keskilämmöllä vielä viisi minuuttia, kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet.
6. Lisää joukkoon basilikanlehdet ja oregano. Nosta pannu liedeltä ja peitä kannella.
7. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta pasta lävikössä.
8. Kaada pasta tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon munakoiso-tomaattiseos. Lisää päälle raastettua pecorinoa.

Casillero del Diablo -viiniperhe tarjoaa laajan valikoiman suomalaisten suosikkiviinejä

”Pirunkellarin” viinit

Chileläinen Concha y Toro -viinitalo on yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista viinintuottajista. Casillero del Diablo -brändin nimi juontaa tarinasta, joka syntyi, kun vuonna 1883 perustetun viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro varastoi parhaita tuottamiaan viinejä yksityiseen kellariinsa. Jotta erinomaiset viinit jäisivät varkailta rauhaan, hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Casillero del Diablo, eli suomeksi ”pirunkellari”, sai näin alkunsa.

Casillero del Diablo

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.