Makkara-juustoplatter ja juusto-viiniparit

Juusto ja viini. Siinäpä sellainen pari, joka saa aina veden kielelle. Kokoa talvinen, tuhti makkara-juustoplatter ja kaada lasiin sille sopiva viini. Ota talteen myös muut juusto-viiniyhdistelmät.

15.12.2020 Viinilehden toimitus + ruokakuva Sami Repo

juustoplatter ja juustoviinit
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Makkara-juustoplatter + italialainen punaviini

Juustoviini ja makkara-juustoplatter

4–6 annosta
10 min

Ainekset:
1–3 italialaista juustoa (esim. provolone, parmesaani, gorgonzola)
italialaisia makkaroita ja leikkeleitä (esim. parmankinkku, salami)
1 pkt grissini-leipätikkuja
1 ruukku rukolaa
(marinoituja kasviksia, oliiveja, artisokkaa…)

Valmistusohje:
1.Kokoa helppo herkkulauta ja syö sellaisenaan tai napsi laudalta sattumia pastan ja tomaattikastikkeen joukkoon. Laita laudalle muutama erilainen italialainen juusto. Lisää erilaisia makkaroita ja leikkeleitä.
2. Viimeistele platter grissini-leipätikuilla ja rukolalla. Voit halutessasi lisätä joukkoon marinoituja kasviksia, kuten varrellisia kapriksia, artisokkia, paahdettuja paprikoita ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

 

Kokeile vuohenjuuston kanssa:

Maista brie-juuston kanssa:

Kovien juustojen kaveri:

Sopii sinihomejuuston kanssa:

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.