Apotekin idea lähti muotoutumaan heti, kun kävimme katselemassa paikkoja toimintansa lopettaneessa Joutsen-apteekissa. Meillä on korkeatasoista omaa viinimaahantuontia, ja siitä koko viinibaari-idea sai alkunsa”, summaa Tio Tikka, joka Apotekin myötä luopui juristin työstään ja teki paluun ravintola-alalle. Entisen apteekin tiloihin avatun Apotekin taustalta löytyy Carelia-, Kuu ja KuuKuu-ravintoloista sekä Café Tin Tin Tangosta ja Finn-hotellista tuttu ravintoloitsijakaksikko, Tio Tikka ja hänen äitinsä Asta Nurmilaukas.
Keskeisellä paikalle Helsingin Kampissa sijaitseva Apotek on ollut suosittu kohtaamispaikka ensi metreiltä lähtien. Tunnelmallinen sali on remontoitu pieteetillä ja vanhaa apteekkihistoriaa kunnioittaen. Ravintolassa voi nauttia pientuottajien herkullisia artesaaniviinejä sekä keittiömestari Ville Rainion kehittelemiä kekseliäitä ja ihanan simppeleitä ruoka-annoksia. Uniikin apteekki-interiöörin ohella kävijää viehättävät molemmin puolin baaria olevat, ilta-aurinkoon antavat terassit.
”Historialliseen apteekkiin ei voinut rakentaa suurta keittiötä, joten loimme hiukan pienemmän ruokatuotteen – sellaisen, joka houkuttelee kokeilemaan useampia annoksia. Ravintolamaailmassa minua ei kiehdo niinkään se, kuka tekee 200 eurolla parhaan maistelumenun vaan se, kuka loihtii 14 eurolla sen parhaan annoksen”, Tio linjaa.
Euroopan klassisiin viinimaihin ja pieniin perhetiloihin painottuvalta viinilistalta löytyy pullotteita vaativampaankin makuun, ja erittäin palvelualttiit tarjoilijat rohkaisevat kokeilemaan uutta. Ravintolapäällikkö Modi Abdelgayedin luotsaaman henkilökunnan palveluasenne on viinien, ruoan ja tunnelman ohella se, mikä saa kävijän palaamaan Apotekiin kerta toisensa jälkeen.
”Haluamme pitää tämän viihtyisänä oman rahan viinibaarina, josta löytyy jokaiselle jotakin. Meillä voi nauttia lasillisen ja tilata siihen kylkeen pientä syötävää – tai olla tilaamatta.”