”San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini -punaviinissä on hyvin marjainen, yrttinen ja hennon savuinen tuoksu. Tuoksun aromien lisäksi maussa on kypsiä metsän punaisia marjoja, kuten puolukkaa ja karpaloa.”
San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini 2019
15,98 €
0,75 l
Moneen otteeseen palkitun Fattoria San Michele a Torri -viinitilan Chianti Colli Fiorentini on vasta toinen Colli Fiorentinin alueen chianti Alkon valikoimissa – ja täyttä luomua. San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini 2019 -viinin kulmakivi on Toscanan ylpeys, Sangiovese-rypäle. Mehevä ja tumman marjainen viini luo täydelliset puitteet italialaiselle illalliselle. Viinin aromit pääsevät parhaiten valloilleen noin 16-18 asteisena ja se nauttii täysin rinnoin tryffelirisoton ja pariloidun vasikanmaksan seurasta.
Tryffelirisotto
Ainekset:
1/2 nippu kevätsipulia tai 6 cm pala purjoa
1 rkl öljyä
3 1/2 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
noin 1 l kasvislientä
loraus kermaa
1 dl parmesaania raastettuna
25 g tryffelivoita (ohje alla)
suolaa
pippuria
tryffelilastuja
*
Tryffelivoi:
100 g voita (huoneenlämpöistä)
10 g tryffelisieniä
hienoa merisuolaa
Valmistusohje:
1. Valmista tryffelivoi. Lisää huoneenlämpöiseen voihin ohuiksi viipaleiksi tryffelihöylällä tai veitsellä leikatut tryffelit. Lisää hienoa merisuolaa maun mukaan. Suola korostaa tryffelien aromia.
2. Pakasta tryffelivoi. Tryffelivoi saa lisäaromia pakkasessa.
3. Kuullota risoton silputut sipulit öljyssä.
4. Lisää riisi ja kuullota.
5. Kaada joukkoon valkoviini ja anna imeytyä.
6. Lisää lämmintä kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää. Sekoita välillä ja lorauta lopussa sekaan kermaa.
7. Poista risotto liedeltä. Sekoita joukkoon parmesaanijuusto ja tryffelivoi. Valmis risotto on rakenteeltaan puuron ja vellin välimuoto.
8. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreilla tryffelilastuilla.
Pariloitu vasikanmaksa ja gremolata
Ainekset:
4 annosta
gluteeniton, kasvis
*
1 (luomu)appelsiini
1/2 (luomu)sitruuna
2 valkosipulinkynttä
2 dl persiljaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
rouhittua mustapippuria
*
Vasikanmaksa:
800 g vasikanmaksaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
merisuolahiutaleita
Valmistusohje:
1. Valmista ensin gremolata. Raasta sitrushedelmien kuoret ja purista mehut.
2. Hienonna valkosipuli ja persilja.
3. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
4. Valmista maksa. Putsaa maksasta kalvot ja leikkaa kohmeisena annospaloiksi (noin 1,5-2 cm paksut viipaleet).
5. Kuumenna parila. Sivele maksan pintaan hieman öljyä. Kuumenna voi pannussa. Pariloi maksapaloja noin 1-2 minuuttia/puoli, riippuen halutusta kypsyydestä.
6. Mausta maksa merisuolalla ja tarjoile gremolatan kera.