Illat viilenevät ja hämärtyvät kohti loppukesän rapujuhlia. Tämä maukas rapukeitto on sielunruokaa parhaimmillaan – lämmittävän keiton uudelle tasolle vie vivahteikas ja ryhdikäs Leyda Reserva Riesling. Rapujuhlat voivat alkaa!
Leyda Reserva Riesling 2019
12,48 €
0,75 l
Kermainen rapukeitto
Ainekset
Liemi:
1 kg (kotimaisia) pakasterapuja tai rapujuhlista ylijääneitä keitettyjä rapuja
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni fenkoli
2 sellerinvartta
50 g voita
2 rkl tomaattipyreetä
7 dl kalalientä
5 dl kuivaa valkoviiniä
5 timjaminoksaa
10 mustapippuria
*
Keitto:
siivilöity rapuliemi
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl hummerifondia
1 rkl konjakkia
3 dl kuohukermaa
suolaa
ripaus cayenne- tai mustapippuria
Valmistusohje
1. Valmista ensin rapuliemi. Kuori sulaneet pakasteravut. Säästä kuoret ja laita pyrstö- ja isot saksilihat jääkaappiin odottamaan ruokailua.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja leikkaa muut kasvikset pieniksi kuutioiksi.
3. Sulata voi kattilassa, lisää rapujen kuoret, tomaattipyree ja kasvikset. Kuullota sekoitellen, kunnes kasvikset saavat vähän väriä.
4. Lisää kattilaan kalaliemi, viini, timjaminoksat ja kevyesti rouhitut pippurit. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 1/2 tuntia.
5. Siivilöi liemi tarkasti talteen.
6. Sulata 50 g voita. Lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin ja kaada rapuliemi kattilaan. Lisää fondi ja konjakki, keitä 10 minuuttia.
7. Lisää kerma, kuumenna ja tarkista keiton maku. Mausta suolalla ja ripauksella cayenne- tai mustapippuria.
8. Jaa rapujen pyrstö- ja saksilihat syville lautasille, kauho päälle kuumaa keittoa, lisää pinnalle tillisilppua.
Lue lisää Leydan viinitalosta ja viineistä:
Testaa myös kesän muut Leyda-suosikit:
Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2019
14,49 €
0,75 l
Leyda Las Brisas Pinot Noir 2018
15,98 €
0,75 l