Lempeä kuhaconfit ja hapokas itävaltalainen riesling sopivat kesän kevyempiin herkutteluhetkiin

Lempeästi kypsytetty kuha on kesän maukas herkku – ja ihanaa vaihtelua grilliruoalle.

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Steininger Riesling 2019 ja kuhaconfit ja kukkakaalirisotto
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Hellästi miedossa lämmössä kypsennetty kuhaconfit tarjoillaan haaleana kuuman kukkakaalirisoton ja itävaltalaisen hapokkaan, sitruksisen ja mineraalisen Steininger rieslingin kanssa.

Steininger Riesling 2019

Steininger Riesling 2019 ja kuhaconfit

Alkon tuotesivu >>

Kuhaconfit ja kukkakaalirisotto

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, munaton
45 min + 30 min suolaukseen
*
800 g kuhafileetä ruodottomana
1 dl karkeaa merisuolaa
1 sitruuna
7 dl rypsiöljyä
3 dl oliiviöljyä
*
Kukkakaalirisotto:
1 (600 g) kukkakaali
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 dl kana- tai kasvislientä
1 dl kermaa
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
*
Pähkinävoi:
200 g voita
*
Koristeluun:
yrttejä
herneenpalkoja
varsikukkakaalia höyrytettynä

Valmistusohje

1. Leikkaa kuhafileet yhteensä 8 palaan. Suolaa kalapalat tasaisesti runsaalla merisuolalla ja raasta päälle sitruunankuori. Peitä kalapalat kelmulla ja nosta jääkaappiin reiluksi 30 minuutiksi.
2. Kaada öljyt kattilaan tai kasariin ja lämmitä öljy 55-asteiseksi. Käytä apuna digitaalista paistomittaria.
3. Harjaa pullasudilla suolat pois kalojen pinnalta ja laske kalat lämpimään öljyyn kypsymään 15–20 minuutiksi, riippuen palojen paksuudesta.
4. Nosta kalat pois öljystä reikäkauhalla, valuta hetki talouspaperin päällä ennen tarjoilua.
5. Valmista kukkakaalirisotto. Hienonna kukkakaali monitoimikoneen hienonnusterällä pienen pieneksi muruksi. Kuori ja hienonna salottisipuli sekä valkosipuli.
6. Kuumenna öljy-voiseos paistokasarissa. Kuullota siinä sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä.
7. Lisää sekaan kukkakaalimurut ja sekoittele hetki. Lisää kanalientä ja kermaa hiljalleen mukaan, kuin tekisit risottoa. Kun koostumus on mieluista, lisää juusto ja mausteet. Älä enää keitä, jottei juusto juoksetu. Nosta kasari pois liedeltä.
8. Tee pähkinävoi. Kuumenna voita pienessä kattilassa. Älä sekoita voita vaan anna hera- ja rasvaosan erottua. Kun pohjimmainen heraosa on kauniin ruskeaa, nosta kattila liedeltä. Varo polttamasta voita pohjaan.
9. Kokoa annos. Laita kukkakaalirisottoa lautaselle. Laita risoton viereen lautaselle halutessasi muutama herneenpalko ja höyrytetty varsikukkakaali, nosta valutettu, haalean lämpöinen kalapala niiden päälle. Valuta kalan päälle hieman kuumaa pähkinävoita, jossa on mukana sekä ruskeaa heraa että kirkasta voita.

Tiesitkö?
Confit on tapa kypsentää raaka-aineita hellästi miedon lämpöisessä öljykylvyssä. Ankankoipi-confit on tunnetuin kyseisellä menetelmällä kypsennetty ruoka.

Testaa myös:

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2018

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2018 ja grillattua kurkkua ja siikaa

Alkon tuotesivulle >>

Yhdistä Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2018 ja grillattu kurkku ja siika:

https://viinilehti.fi/2020/07/grillattua-kurkkua-siikaa-ja-itavaltalaista-gruneria-testaa-raikas-kurkkuresepti-ja-palkittu-valkoviini/

Lue lisää itävaltalaisista Steiningerin rieslingistä ja grüner veltlineristä:

https://viinilehti.fi/2020/07/itavaltalainen-riesling-ja-gruner-veltliner-maistuvat-suomalaisille/

 

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.