viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kaupallinen yhteistyö

Grillattua kurkkua, siikaa ja itävaltalaista grüneria – testaa raikas kurkkuresepti ja palkittu valkoviini

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Siika on kesäisin tuttu näky grillissä. Testaa siian kaveriksi raikasta grillattua kurkkusalaattia ja kaada lasiin palkittua grüner veltlineriä!

Uskallatko kokeilla grillattua kurkkua? Grillattu kurkkusalaatti ja siika on kesäruokaa parhaimmillaan, nautitaan itävaltalaisen, pirteän ja hedelmäisen Steininger Reserve Ried Loisium 2018 grüner veltlinerin kanssa.

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2018

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2018 ja grillattua kurkkua ja siikaa

Alkon tuotesivu >>

Siika ja grillattu kurkkusalaatti

Ainekset

1 siika
1–2 rkl suolaa
1 sitruuna
3 kevätsipulin vartta
*
Kurkkusalaatti:
2 kurkkua
3 rkl hienoa merisuolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl hunajaa
2 palaa ruisleipää
1 rkl oliiviöljyä
noin ½ dl ketunleipää, lipstikkaa tai minttua hienonnettuna
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl kuorittuja, paahdettuja pistaaseja

Valmistusohje

1. Aloita kurkkusalaatista. Leikkaa kurkut kahteen-kolmeen osaan ja puolita kurkut. Koverra kurkuista siemenet lusikalla pois. Leikkaa kukin koverrettu kurkku kolmeksi lankkumalliseksi palaksi. Laita kurkut kulhoon ja lisää suola. Sekoita. Anna maustua 2 tuntia.
2. Huuhtele kurkut ja painele kuiviksi talouspaperilla.
3. Poista siiasta sisälmykset ja suomusta kala. Leikkaa nahkaan viillot 4 senttimetrin välein. Hiero kalan sisään ja pintaan reilusti suolaa. Viipaloi sitruuna, hienonna kevätsipuli. Laita sitruunaviipaleet ja kevätsipulit kalan sisään.
4. Sekoita kurkkusalaatin etikka ja hunaja kulhossa.
5. Kuumenna grilli. Nosta kala grilliin. Asettele myös kurkkulankut varovasti grilliin. Käytä riittävän tiheää ritilää, jotta ne eivät putoa grilliin. Kääntele kurkkuja ja anna paahtua kunnolla. Nosta valmiit kurkkulankut etikka-hunajaan.
6. Käännä myös kala kerran, jotta se paahtuu ja kypsyy molemmin puolin. Tarkista kalan kypsyys sisältä.
7. Nosta kypsä kala folion päälle vetäytymään.
8. Voitele leipäpalat oliiviöljyllä ja paahda grillissä rapeiksi.
9. Hienonna yrtit ja sekoita kurkkuihin.
10. Levitä jogurtti tarjoiluvadille ja asettele kurkut jogurtin päälle. Murenna päälle ruisleivät ja viimeistele paahdetuilla, rouhituilla pistaasipähkinöillä.
11. Tarjoa grillattua kurkkusalaattia siian kanssa.

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2018 valittiin Viinilehden Vuoden valkoviiniksi 2018

Nämä ovat Vuoden punaviini ja Vuoden valkoviini 2018!

Maista myös:

Steininger Riesling 2019

Steininger Riesling 2019 ja kuhaconfit

Alkon tuotesivu >>

Yhdistä Steininger Riesling 2019 ja lempeä kuhaconfit:

Lempeä kuhaconfit ja hapokas itävaltalainen riesling sopivat kesän kevyempiin herkutteluhetkiin

Lue lisää itävaltalaisista Steiningerin grüner veltlineristä ja rieslingistä:

Itävaltalainen Riesling ja Grüner Veltliner maistuu suomalaisille

 

Lue lisää

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Viinilehden terassiopas 2024: 70 x kiehtova terassi

03.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Keväisen heleät – pruuvissa neljä grüner veltlineriä

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä