Kesäisen keveät kampasimpukka-salaattikupit ovat oiva valinta parvekelounaalle, puistopiknikille tai pitkälle illalliselle alkupalaksi. Voit kasata kupit valmiiksi tarjolle, tai antaa kaikkien koota herkulliset raaka-aineet salaatinlehdille itse. Kaada lasiin chileläistä puhdaspiirteistä ja omenaista Leyda Rieslingiä. Kippis kesälle!
Leyda Reserva Riesling 2019
Alkon tuotesivu >>
Kampasimpukka-salaattikupit
Ainekset:
200 g kampasimpukkaa (liha)1/2 dl seesaminsiemeniä paahdettuna
tilkka sitruunan mehua
suolaa
1 sydänsalaatti
*
Rakuunakreemi:
reilu ½ dl tuoretta rakuunaa
1/2 dl öljyä
1 dl täysmajoneesia (esim. Hellmans)
suolaa
mustapippuria
*
Pikkelöity fenkoli:
1 fenkoli
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
*
Koristeluun:
pelargonian terälehtiä
Valmistusohje:
1. Aloita valmistamalla pikkelöity fenkoli. Sekoita etikka, sokeri ja vesi huolellisesti. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä ja sekoita liemeen. Laita fenkoli liemineen minigrip-pussiin, sulje tiiviisti. Anna maustua vähintään tunti huoneenlämmössä tai viileässä seuraavaan päivään.
2. Hienonna kampasimpukan liha pieneksi. Lisää sekaan paahdetut seesaminsiemenet, tilkka sitruunamehua ja suolaa. Anna maustua viileässä 20 minuuttia.
3. Valmista rakuunakreemi. Soseuta rakuuna ja öljy tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita yrttiöljy majoneesiin ja mausta suolalla sekä pippurilla.
4. Irrota sydänsalaatista lehdet, huuhtele ja kuivaa ne.
5. Täytä lehtikupit tartarilla, lisää nokare rakuunakreemiä ja pikkelöityä fenkolia. Koristele pelargonian terälehdillä.
6. Kaada lasiin raikas Leyda Riesling ja nauti!
Lue lisää Leydan viinitalosta ja viineistä:
Testaa myös kesän muut Leyda-suosikit:
Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc
Leyda Las Brisas Pinot Noir