Kyselimme korona-ajan kuulumisia perinteikkään australialaisen Jacob’s Creek -viinitilan pääviinitekijä Dan Swinceriltä. Tila sijaitsee Barossan laaksossa ja se on Australian ensimmäinen 100 prosenttisesti uusiutuvan energian turvin toimiva viinitila.
Miten poikkeustilanne on vaikuttanut toimintaanne?
Viiniteollisuus luokiteltiin Australiassa ”välttämättömiin palveluihin” ja saimme kevään sadonkorjuun tehtyä, toki tiukkoja hallinnon asettamia määräyksiä ja erikoistoimenpiteitä noudattaen. Olemme tehneet paljon työtä, jotta työntekijämme tuntisivat olonsa turvalliseksi. Tiimimme ovat olleet aivan fantastisia navigoidessaan läpi tämän uuden normaalin.
Oletteko joutuneet luomaan uusia toimintamalleja?
Olemme ottaneet käyttöön uudet terveys- ja turvallisuusprotokollat, jotta turvavälit ja hygieniakäytännöt toteutuisivat päivittäisessä työssä. Viinitekijämme maistelevat nyt esimerkiksi 2020 vuosikertaa erillisissä tastinghuoneissa ja jakavat ajatuksiaan viineistä videokonferenssien kautta.
Onko pandemialla ollut positiivisia seurauksia?
Tiimimme ovat osoittaneet aivan uskomatonta sopeutumiskykyä haasteellisessa tilanteessa ja olen todella ylpeä siitä sitoutuneisuudesta, jota olemme läpi sadonkorjuun saaneet seurata.
Mitä ajattelet tulevaisuudesta?
Me emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja voimme vain työskennellä päivä kerrallaan. Tilannehan on sama kaikilla tällä hetkellä. Yritämme tehdä parhaamme tämän muutoksen keskellä samanaikaisesti, kun pidämme huolta siitä, että työntekijämme voivat tuntea olonsa turvalliseksi.
Terveisesi suomalaisille viininystäville
Odotamme innolla, että pääsette maistamaan uusimpia viinejämme. Haluamme viestittää viinien kautta lämmintä, elämänmyönteistä ja avokätistä elämäntapaa. Siis tyypillistä australialaista menoa, joka on kuitenkin kaikkien koettavissa, asuitpa missä päin maailmaa tahansa.